Proiectul ,,Incubatorul de povești’’ a fost lansat la Primăria Iași

Publicat de Curierul de Iasi la data de 26/01/2016

Asociația S.T.E.P. în Tourism derulează proiectul “Incubatorul de povești”, finanțat prin PA17/RO13 – Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural European. Finanțarea nerambursabilă este acordată în cadrul asistenței puse la dispoziția României prin Granturile SEE de către statele donatoare-Norvegia, Islanda și Liechtenstein-și este destinată proiectelor care propun valorificarea și promovarea diversitătii culturale din România în context european.

lansare proiect
“Incubatorul de povești” se adresează tinerilor pasionați de literatură și cu potențial în ceea ce privește actul artistic al scrierii.

Prezentat în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate marţi, 26 ianuarie 2016, la Primăria Municipiului Iaşi, proiectul își propune promovarea lecturii în rândul tinerilor, aceasta fiind una dintre cele mai benefice și complexe acțiuni pentru mintea umană. Efortul se va canaliza către sprijinirea elevilor de liceu în a păstra și câștiga obiceiul cititului și mai mult decât atât, în a-i încuraja pe cei cu potențial să se manifeste prin scris. Activitătile, care se vor desfăsura cu sprijinul Asociației Române de Studii Baltice și Nordice, vor apropia cele două lumi aparent diferite, a cititorului și a celui care este citit, relația dintre cei doi devenind una reală, concretă. Elevii vor avea ocazia să participe la: un seminar introductiv intitulat “Introducere în literatură norvegiană modernă și contemporană”, un atelier de creație și un concurs literar pentru elevi, urmat de traducerea în limbă norvegiană și tipărirea într-o revistă – “Magazin de literatură foarte tanara”- a celor mai reușite creații.

coperta
Calendarul evenimentelor:
 luna februarie – seminar de literatură norvegiană;
 luna martie – concurs de creație literară;
 luna aprilie – ateliere de creație literară;
 luna mai – apariția “Magazinului de literature foarte tanara”.

Bugetul total al proiectului este de 60.334 lei, contribuția proprie fiind de 6.636 lei, contribuția națională 8.054 lei și grantul SEE 45.642 lei.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*