Proiectul european SEE GSR – Responsabilitate sociala si excelenta in guvernare

Publicat de Curierul de Iasi la data de 10/12/2010

Iasul va gazdui anul viitor o intalnire internationala in cadrul proiectului european SEE GSR – Responsabilitate sociala si excelenta in guvernare.

In perioada 29 noiembrie – 1 decembrie 2010 a avut loc la Patras, Grecia o noua intalnire internationala in cadrul proiectului „Government social responsibility” – SEE GSR finanţat de Uniunea Europeană în cadrul Programului „South East Europe”. Primăria Municipiului Iaşi este partener în cadrul proiectului. La intalnire au participat  reprezentanţi ai oraşelor Iaşi, din Romania, Sofia din Bulgaria, Bari din Italia, Atena din Grecia, Budapesta din Ungaria, regiunea Basilicata din Italia. Scopul proiectului este introducerea conceptelor de responsabilitate sociala si calitate totala in institutiile publice si crearea unor instrumente si standarde necesare acestui proces.

Intalnirea s-a concentrat pe probleme de management de proiect, precum si asupra demersurilor necesare pentru buna implementare a proiectului (in prima zi), urmate de aprofundari ale etapelor parcurse in cadrul pachetelor de lucru 2 (Diseminare), 3 (Identificarea si analiza situatiei curente in zonele tinta). Discutiile au vizat si pregatirea implementarii pachetului de activitati 4 (Dezvoltarea standardelor GSR) si 5 (Dezvoltarea retelei GSR-Net).

Prima zi a intalnirii a inceput cu prezentarea rezultatelor cat si a actiunuilor viitoare din cadrul activitatii de Diseminare. Municipiul Iasi a prezentat varianta finala a brosurii realizate in cadrul acestei activitati. Universitatea din Salento, Italia, a facut o scurta prezentare a rezultatelor si concluziilor din cadrul activitatii numarul 3 (Identificarea si analiza situatiei curente in zonele tinta). Intalnirea a continuat cu o prezentare a activitatii numarul 4 (Dezvoltarea standardelor GSR), cu privire la elaborarea si metoda de implementare a Modelului GSR. Aceasta parte a intalnirii a fost condusa de catre Universitatea din Patras.

In cea de a doua zi, partenerii INNOSTART, Ungaria, au prezentat planul conform caruia se va implementa activitatea numarul 5 (Dezvoltarea retelei GSR-Net), si o scurta prezentare a noului site oficial GSR. Discutia s-a concentrat in principal asupra limbii in care urmeaza a fi alcatuit site-ul. In acest sens s-a decis ca fiecare partener sa aiba un site in limba materna, legat de site-ul mare care va fi in limba engleza. Tot in ziua a doua, Universitatea din Patras a prezentat viitoarele activitati din cadrul WP 4, cat si modalitatea de implementare a mecanismului GSR.

La finalul discutiilor un evaluator a prezentat stadiul in care se afla acum proiectul si masuri care ar trebui luate pentru a imbunatati comunicarea dintre parteneri. Liderul proiectului a prezentat deadline-urile pentru activitatile 5 si 6, cat si perioada in care va avea loc viitoarea intalnire internationala in proiect, fie la Sofia, fie la Iasi.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*