Proiect municipal: Direcţie de Siguranţă a Circulaţiei în cadrul Poliţiei Locale

Publicat de Curierul de Iasi la data de 18/01/2016

Primarul interimar Mihai Chirica ia în considerare înfiinţarea unei Direcţii de Siguranţă a Circulaţiei în cadrul Poliţiei Locale Iaşi. “Vrem să reorganizăm serviciul rutier din cadrul Poliţiei Locale. Am găsit în organigrama instituţiei servicii care se suprapun, fapt care face ca o bună parte din Poliţia Locală să stea mai mult ancorată în birouri, în condiţiile în care avem nevoie de poliţişti locali în stradă. Ne gândim să înfiinţăm o Direcţie de Siguranţă a Circulaţiei în care cea mai mare parte a activităţii să fie concentrată la nivelul unui om care să se gândească numai la acest aspect. Un compartiment să se ocupe de ordinea publică, iar celălalt compartiment să vizeze siguranţa circulaţiei rutiere”, a declarat edilul Iaşului, care preconizează ca această Direcţie să obţină avizul Consiliului Local până la finalul acestui trimestru.

Politist Local

În altă ordine de idei, în cursul dimineţii zilei de luni, 18 ianuarie, primarul interimar Mihai Chirica a efectuat o monitorizare a desfăşurării circulaţiei mijloacelor de transport în comun pe traseele 41 (9) şi 44. „Supravegherea am iniţiat-o la ora 7.00 dimineaţa, ora la care elevii încep să se deplaseze către şcoală. Am cerut ca în intervalul 7.15 – 7.30 să se plece într-un ritm mai susţinut din capăt traseu CUG, motiv pentru care, în jurul orei 7.45, cam toată lumea fusese preluată, în special de către tramvaie”, a declarat edilul oraşului.

semafor verde intermitent

În acelaşi context, primarul interimar al Iaşului a anunţat mai multe măsuri necesare îmbunătăţirii circulaţiei rutiere. „Astăzi vom face o analiză a intersecţiei de la Moara 1 Mai, unde am identificat câteva soluţii de fluidizare a traficului ce vor fi discutate în Comisia de circulaţie, nu mai târziu de miercuri. De asemenea, avem în vedere câteva măsuri de fluidizare care vor presupune reintroducerea semnalelor de verde intermitent la virajele de dreapta în zona intersecţiilor Bv. Independenţei – Str. George Enescu, Cotnari, Bv. Primăverii – Calea Chişinăului (Ţesătura) şi Bv. Nicolae Iorga – Bv. Socola. În plus, va fi făcută o verificare a situaţiei circulaţiei şi în zona Podul de Fier”, a precizat edilul Iaşului.

 

 

Comments

commentsTrackbacks / Pings
*