Proiect european pentru evitarea abandonului şcolar

Publicat de Curierul de Iasi la data de 29/07/2010

Copiii din 4 şcoli din Iaşi beneficiază de activităţi extraşcolare printr-un proiect cu finanţare europeană derulat de Direcţia de Asistenţă Comunitară şi Fundaţia Iosif

Luna iulie a însemnat debutul activităţilor directe din cadrul proiectului „Educaţia înseamnă viitor”, proiect ce vizează reducerea riscului de abandon şcolar. Practic, au început întâlnirile cu elevii incluşi în proiect, aceştia participând la activităţile educative, cele de socializare, de after school şi consilierea individuală şi de grup. Întâlnirile au loc în patru şcoli din judeţul Iaşi: Şcoala generală „Ion Neculce”, Şcoala generală „Vasile Conta”, Şcoala generală „Virgil Madgearu” şi Şcoala generală „Gheorghe Mârzescu”. Pe parcursul lunii trecute au fost organizate în fiecare din şcolile incluse în proiect 7 activităţi (3 şedinţe de consiliere, 2 activităţi de tip after school, o întâlnire de socializare şi una educativă).

Primele întâlniri sunt considerate un succes de către echipa de proiect. Cei 80 de copii cu risc de abandon şcolar au participat la toate evenimentele, dar cel mai important rezultat al acestei etape este conturarea relaţiei dintre echipă şi copii beneficiari.

Proiectul „Educaţia înseamnă viitor”, derulat de Direcţia de Asistenţă Comunitară în parteneriat cu Fundaţia Iosif se va desfăşura până în martie 2012. Scopul principal este îmbunătăţirea accesului şi particiării la educaţie pentru 80 de copii din judeţul Iaşi, cu risc de abandon şcolar. Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană în cadrul Programului Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 cu suma de 1,7 milioane lei şi cofinanţat de de Primăria Iaşi cu suma de 37 mii lei.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*