Proiect european la final – 10 km linii de tramvai modernizate

Publicat de Curierul de Iasi la data de 12/11/2015

Joi, 12 noiembrie 2015, la Palatul Roznovanu a avut loc conferinţa de presă pe subiectul finalizarii proiectului ”Modernizarea rețelei de linii de tramvai în polul de creștere Iași”.

conferinta final linii tramvai„Felicit echipa din Primărie care a lucrat la acest proiect, ducându-l, iată, la bun sfârşit. La implementarea acestui proiect am avut parte de asistenţa permanentă a colegilor de la RATP, direcţiei tehnice din Primărie, constructorilor care s-au ocupat de partea de infrastructura şi suprastructura liniilor de tramvai”, a declarat Mihai Chirica, primarul interimar al municipiului Iaşi.

În cadrul proiectului ”Modernizarea rețelei de linii de tramvai în polul de creștere Iași” au fost realizate lucrări de reabilitare şi modernizare a căii de rulare a tramvaielor pe traseul: bd. Nicolae Iorga (între staţia Bazar şi bd. Socola) – bd. Primăverii (între bd. Socola şi bd. Ţesătura) – Calea Chişinăului (între bd. Ţesătura şi bd. Metalurgiei) – bd. Metalurgiei (între intersecţia cu Calea Chişinăului şi str. V. Lupu) – str. V. Lupu (între bd. Chimiei şi str. Ciurchi). Dintre beneficiile reale pe care le va aduce această modernizare, se remarcă reducerea timpului de călătorie datorită creşterii vitezei de circulaţie de la 25 km/h la 35 km/h pe noua infrastructură, îmbunătăţirea condiţiilor de siguranţă pentru călători prin construirea de 10 peroane noi, montarea a 10 copertine pentru staţiile de tramvai, montarea de bandă de cauciuc pentru ghidarea persoanelor cu dizabilităţi, îmbunătăţirea parametrilor de mediu prin reducerea noxelor, zgomotului şi vibraţiilor.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*