Programul cultural, câteva repere

Publicat de Curierul de Iasi la data de 20/11/2015

Instituţiile de spectacol ale Iaşului propun publicului concerte corale, reprezentaţii teatrale şi spectacole de operă.

Filarmonică
Vineri, 20 noiembrie, este programat spectacolul Capodopere ruse, ce va fi găzduit la Teatrul Luceafărul, de la ora 19. Dirijorul Pedro Negrescu şi solistul Daniel Podlovski (vioară) propun un program format din creaţiile compozitorilor A. Liadov– 8 cântece ruse, A. Haciaturian– Concertul pentru vioară și orchestră şi P.I. Ceaikovski– Simfonia nr. 5.

Pe 21 noiembrie, este propus publicului concertul coral Refrene aniversare Doru Morariu– 25 de ani la Filarmonica „Moldova”. Spectacolul va avea loc la Palas Mall de la ora 19. Vor participa alături de corul Gavriil Musicescu, invitații speciali: Diana Bucur, solistă a Operei Naționale Române din Iași, Petru Ciubotaru și Constantin Avădanei, actori ai Teatrului Național „Vasile Alecsandri”.

Operă
Opera Națională Română Iași invită ieşenii la opera-balet „Indiile galante” de Jean-Philippe Rameau, vineri 20 noiembrie 2015, în Sala Mare a Teatrului Naţional, începând cu ora 18.30. Spectacolul ce se bucură de un succes răsunător a fost montat pentru prima dată în România pe scena de la Iaşi de renumitul regizor Andrei Șerban.

TeatruTeatrul Naţional
În acest final de săptămână, ieşenii au la dispoziţie pentru petrecerea timpului liber şi două spectacole de teatru. Sâmbătă, 21 noiembrie este pus în scenă Cabaretul cuvintelor, de Matei Vişniec, cu scenariul teatral şi regia realizate de Ovidiu Lazăr. „Vreau să resuscitez o formulă de spectacol care, la începutul secolului trecut, făcea furori în Europa: teatrul poetic”, îşi descrie spectacolul regizorul Ovidiu Lazăr. Spectacolul va începe la ora 19 în Sala Mare a Teatrului Național. Duminică, 22 noiembrie, este programat, de la ora 19, spectacolul Vizita bătrânei doamne de Friedrich Dürrenmatt, în regia lui Claudiu Goga.

Suspendate la Ateneu
Ateneul Tătărași informează publicul că, din cauza noilor acte normative ce reglementează activitatea de PSI, activitatea instituției se suspendă. În perioada următoare, la sediul Ateneului Tătărași vor avea loc lucrări de revizie și completare a sistemului de prevenire a incendiilor. Sunt amânate astfel spectacolele „Dragoste pe… G.P.S.”, regie Andrei Ciobanu programat pe 20 noiembrie 2015 și „Steaua fără nume” de Mihail Sebastian, regie Andrei Ciobanu programat pe 21 noiembrie 2015. Biletele achiziționate deja pot fi păstrate pentru următoarele reprezentații sau spectatorii pot intra în posesia contravalorii acestora la sediul instituției de luni până vineri în intervalul orar 9.00 -16.00.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*