Program special în perioada sărbătorilor de iarnă

Publicat de Curierul de Iasi la data de 24/12/2015

primaria sarbatori iarnaNumerele de telefon la care puteţi apela în caz de urgenţă. Cum funcţionează serviciile publice în această perioadă

Pentru zilele de Crăciun şi Revelion, municipalitatea ieşeană a pregătit echipe de permanenţă care vo asigura funcţionalitatea serviciilor edilitare pe durata sărbătorilor de iarnă. În cadrul Citadin, în colaborare cu celelalte societăţi şi regii, este mobilizat comandamentul de iarnă pentru a interveni în cazul ninsorilor abundente. De asemenea, transportul public şi salubritatea vor funcţiona pe întreaga durată a sărbătorilor, având în activitate personal redus.

În sectorul administrativ, nu se va lucra în perioada 24 – 27 decembrie şi 31 – 3 ianuarie. Relaţia cu publicul a primăriei şi a direcţiilor subordonate revine la întreaga capacitate luni, 4 ianuarie 2016.

În acest timp, primăria poate fi apelată la numărul special 984 pe întreaga perioadă de sărbătoare. Sesizările şi problemele semnalate în oraş în ceea ce priveşte administraţia vor fi redirecţionate către serviciile competente.

 

Direcţia Locală de Evidenţă a Persoanelor va avea un program special în această perioadă. Pentru activitatea de stare civilă, doar în cazul înregistrării deceselor se va lucra atât pe 24 cât şi pe 26 decembrie, în intervalul orar 8.00-12.00. În perioada 28-30 decembrie activitatea se va desfăşura în program normal de lucru cu publicul, iar la finalul anului, pe 31 decembrie şi 2 ianuarie- se vor putea doar înregistrara decese. În cadrul Serviciului de Evidență a Persoanelor, nu se lucrează cu publicul în perioada 24 – 27 decembrie şi 31 decembrie – 3 ianuarie.

Ordinea publică

În zilele Sărbătorilor de Iarnă, Poliţia Locală va mobiliza echipaje de ordine publică, asigurând securitatea evenimentelor publice, dar şi siguranţa în cartiere. Pentru preîntâmpinarea oricăror evenimente neplăcute, patrulele vor avea în atenţie zonele aglomerate, centrul oraşului şi străzile din cartiere. Cele mai importante efective vor fi rezervate în noaptea de Revelion. În această perioadă poliţiştii locali vor colabora cu echipele IPJ pentru patrule mixte. În cazul tulburării ordinii şi liniştii publice ieşenii pot apela  la agenţii poliţiei locale la dispeceratul  0232/232.099.

 

Numere de urgenţă

Pentru perioada sărbătorilor sunt menţinute serviciile de urgenţă principale. Apelaţi 112 atunci când este nevoie de asistenţa imediată a Poliţiei, Pompierilor sau a Salvării pentru a salva viaţa sau proprietatea. Situaţiile de urgenţă includ infracţiunile (agresiuni, furturi, tâlhării), accidentele rutiere sau de alt tip, incendii sau alte categorii de dezastre.

 

La E ON Moldova Distribuţie puteţi semnala întreruperile în furnizarea energiei electrice, furturi de energie sau de echipamente. Pentru sesizări puteţi suna direct la: 0800 800 929. Serviciul este disponibil non-stop şi este apelabil din principalele reţele de telefonie fixă sau mobilă, fără costuri pentru client.

În cazul în care simţiţi miros de gaz sau suspectaţi avarii la reţeaua de gaz apelaţi la numerele de telefon pentru situaţii de urgenţă E ON gaz – 0800 80 09 28.

Dacă întâmpinaţi probleme cu furnizarea căldurii în sistemul centralizat de termoficare, Veolia Iaşi păstrează funcţional pe perioada sărbătorilor Centrul de Apel non-stop cu apel gratuit 0 800 800 123.

Echipe de intervenţie vor fi mobilizate în zilele de sărbătoare şi la Termoservice SA. Clienţii administraţi de societatea municipalităţii pot apela la dispeceratul permanent: 0232.218.253 sau  0740.51.51.51 pentru a semnala eventualele avarii la reţelele interioare de apă- canalizare ale blocului.

În acelaşi timp, problemele în alimentarea cu apă potabilă sau avarii la reţele pot fi semnalate la societatea ApaVital la telefon call center:0232.969.

 

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*