Program dens la instituţiile culturale

Publicat de Curierul de Iasi la data de 23/10/2015

gala operelor (38)Filarmonica „Moldova” Iaşi programează un nou spectacol la Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă” pentru ziua de 23 octombrie 2015, începând cu ora 19.00. Numit „Amurg de toamnă”, concertul va fi dirijat de Adrian Morar şi o va avea ca solistă pe violonista Alina Taslavan. Spectacolul va cuprinde lucrări de Alfred Alexandrescu – Amurg de toamnă, schiţă pentru orchestră de coarde, C. Saint-Saens – Concertul nr. 3 pentru vioară şi orchestră şi E. Grieg – Peer Gynt, Suitele nr.1 & 2.
Celebra „Boema” de Giacomo Puccini va avea o nouă reprezentaţie pe scena Operei Naţionale Române Iaşi în ziua de vineri, 23 octombrie 2015, de la 18.30. Regia îi aparţine lui Niky Wolcz, profesor la Universitatea Columbia din New York, decorurile au fost realizate de Helmut Stürmer, personalitate marcantă a scenografiei internaţionale de teatru, operă şi film, iar creatoarea costumelor este Lia Manţoc.
Sfârşitul de săptămână se anunţă bogat pentru trupa Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri”. Astfel, pe 23 octombrie este programată la Sala Mare reprezentaţia cu „Tartuffe” de Moliere, pentru ca, pe 23 octombrie, Sala Studio „Teofil Vâlcu” să fie gazda unui nou spectacol „Tinereţe fără bătrâneţe şi teatru fără de moarte”. Sâmbătă, 24 octombrie, în Sala „Teatru la Cub” va fi programată o nouă ieşire la rampă a piesei „Variaţiuni pe modelul lui Kraepelnin”, urmând ca duminică, 25 octombrie, de la ora 19.00, Sala Mare să primească „Vizita bătrânei doamne”.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*