Priorităţi bugetare: cultură, educaţie, sănătate, infrastructură urbană

Publicat de Curierul de Iasi la data de 28/01/2016

Într-o conferinţă de presă susţinută joi, 28 ianuarie, la Palatul Roznovanu, primarul interimar al municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a prezentat priorităţile bugetare ale administraţiei locale pentru anul 2016: investiţii în cultură, educaţie, sănătate, transport public.

oras blocuri

„Iaşul îşi propune să continue trendul accesării fondurilor europene din anii trecuţi şi să ducă mai departe proiectele de dezvoltare. Acest buget are alocate toate resursele necesare pentru toate obligaţiile legale în ceea ce priveşte buna dezvoltare a oraşului. Aici avem în vedere toate capitolele pe care trebuie să le acopere, respectiv salubritate, iluminat public, educaţie, sănătate, cultură, culte, sport, asistenţă socială, transporturi. Pe de altă parte, am adus o abordare deosebită asupra dezvoltării reţelei şcolare, în sensul că bugetul anului în curs propune o creştere cu 20% faţă de anul trecut pentru proiecte în educaţie, cu excepţia celor finanţate prin fonduri europene. De asemenea, avem în vedere continuarea proiectelor europene care au termen de finalizare la 30 iunie 2016. Practic, avem un buget din resurse proprii mai mare cu 14 milioane de lei faţă de cele de anul trecut. La asta se adaugă o sumă din excedentul anului precedent de circa 60 de milioane de lei. Astfel, Iaşul are la dispoziţie 667.148.000 de lei pentru a-şi implementa toate proiectele pentru acest an”, a declarat edilul Iaşului.

centru de cartier alexandru

Începând de astăzi, 5.000 de chestionare au fost distribuite la toate Centrele de cartier din Iaşi în scopul unei consultări publice la care ieşenii sunt invitaţi pentru a-şi exprima părerile şi sugestiile vizavi de proiectul de buget pe anul 2016. Chestionarele pot fi procurate de către cetăţeni şi în zilele de sâmbătă şi duminică, între orele 10.00 şi 16.00. De asemenea, primarul interimar Mihai Chirica a anunţat că luni, 1 februarie, va organiza o dezbatere cu reprezentanţii societăţii civile pe marginea proiectului de buget.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*