Primii paşi pentru construirea pasajului “Mihai Eminescu”

Publicat de Curierul de Iasi la data de 20/10/2010

După ce a semnat pe 16 septembrie contractele de finanţare din bani europeni pentru 3 mari proiecte de infrastructură în valoare totală de peste 60 milioane de euro, municipalitatea ieşeană a demarat procedurile de licitaţie în vederea executării lucrărilor.

Astfel, pe 19 octombrie a fost lansat pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice anunţul pentru organizarea unei licitaţii de achiziţie publică pentru servicii privind studiul de dezvoltare la pasajul subteran “Mihai Eminescu” din zona Fundaţie – Râpa Galbenă.

Obiectul contractului reprezintă servicii de elaborare a studiului de soluţii şi a documentaţiei tehnice pentru devierea reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare la proiectul „Dezvoltarea axei de transport est-vest in Municipiul Iasi” – Pasaj subteran “Mihai Eminescu”, un proiect în valoare totală de 21 milioane de euro.

Valoarea estimată pentru serviciile solicitate este de 170.968 lei, termenul limită de depunere a ofertelor fiind 1 noiembrie 2010, ora 12.

Reamintim că prin proiectul municipalităţii urmează a fi construit în zona Fundaţie – Râpa Galbenă un pasaj subteran cu lungimea de 286 metri, lăţimea de 10 metri şi înălţimea de 5 metri, având câte două benzi pe fiecare sens de circulaţie şi rampe de acces dinspre str. Păcurari şi B-dul Independenţei.

De asemenea, urmează a fi refăcută întreaga reţea stradală pe şos. Păcurari, str. Păcurari, zona Pieţei Eminescu, str. Elena Doamna, se va reface şi moderniza trama stradală prin reabilitarea spaţiilor pietonale aferente acestor străzi, vor fi amenajate piste de biciclişti, se va îmbunătăţi sistemul de marcaj rutier, dar va fi reabilitată şi linia de tramvai pe str. Elena Doamna pe un tronson de 1186 metri liniari de cale simplă. Se vor amenaja de asemenea peste 10.000 mp de spaţii verzi în arealul proiectului.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*