Primele hotărâri din acest an ale Consiliul Local

Publicat de Curierul de Iasi la data de 27/01/2015

Prima şedinţă ordinară a Consiliului Local din acest an a aprobat două investiţii importante în modernizarea Spitalului Parhon şi continuarea reabilitării trotuarelor şi aleilor pietonale din municipiu.

 

Legislativul local s-a întrunit în şedinţă ordinară marţi, 27 ianuarie şi a avut pe ordinea de zi 25 de proiecte de hotărâre. Un singur proiect a fost amânat, celelalte fiind aprobate prin votul majorităţii consilierilor.

Cele mai importante hotărâri adoptate au privit indicatorii tehnico- economici pentru două investiţii majore ce privesc Spitalul C. I. Parhon, unitate medicală aflată în administrarea Consiliului Local. Un prim proiect vizează construcţia unei clădiri noi în cadrul spitalului care să găzduiască cabinetele şi saloanele ce oferă servicii medicale în ambulatoriu. Conform estimărilor proiectanţilor investiţia se ridică la aproximativ 11,2 milioane lei, urmând ca fondurile necesare să fie acoperite prin intermediul unui proiect european. Al doilea proiect de investiţie urmăreşte reabilitarea termică şi eficientizarea energetică a clădirii secundare a spitalului. Pentru acest obiectiv este necesară o finanţare de 5 milioane lei._MG_1655

Din fondurile bugetului local urmează să fie continuat programul municipal de modernizare şi reabilitare a trotuarelor şi aleilor pietonale. Pentru următorii doi ani este prevăzută pavarea unei suprafeţe de 30 de mii metri pătraţi.

 

Regulamentul parcărilor – amânat

Deşi planificat pentru a intra în dezbatere, proiectul de regulament în ceea ce priveşte parcările publice a fost amânat pentru o şedinţă ulterioară. În urma discuţiilor din comisiile de specialitate ale CL şi a observaţiilor primite în cadrul dezbaterii publice, s-a luat decizia analizării amănunţite a proictului. „Avem multe propuneri de modificare a regulamentului şi de la cetăţeni şi de la consilieri. Vrem să facem un regulament corect şi aplicabil şi de aceea se va reveni cu discuţii pentru fiecare modificare propusă în regulament”, a precizat primarul Gheorghe Nichita.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*