Primăvara Cărţilor la Iaşi: Târgul Internaţional de Carte „Librex”

Publicat de Curierul de Iasi la data de 14/05/2010

În perioada 19 – 23 mai 2010, la Sala Polivalentă, se va desfăşura a XVIII-a ediţie a Târgului Internaţional de Carte Liberx. Nu vor lipsi lansările de carte, întâlnirile cu scriitorii, dezbaterile de specialitate, precum şi diferite promoţii.

În fiecare primăvară, la Iaşi, Sedcom Libris, Organizaţia Patronală AGORA a Societăţilor pentru Difuzarea Tipăriturilor şi a altor Bunuri Culturale, împreuna cu Primăria Municipiului Iaşi, în calitate de organizatori, readuc în atenţia publicului Târgul Internaţional de Carte Librex, considerat de specialişti, Mass-media şi public, un eveniment cultural de importanţă naţională.
Iubitorii de carte vor putea participa la diferitele evenimentel organizate în cadrul Târgului de miercuri până vineri între orele 10.00 – 19.00, sâmbătă între orele 10.00 – 20.00, şi duminică între orele 10.00 – 15.00.
La ediţia din acest an vor fi prezente peste 100 de edituri din întreaga ţară şi din străinătate, difuzori de carte, producători şi distribuitori de articole de papetarie, birotică, muzică, tipografii, instituţii de învăţamânt de stat şi particular, firme multimedia, instituţii Mass-media, publicaţii culturale etc.
Zilnic vor avea loc lansări de carte sau alte produse culturale, conferinţe, dezbateri de specialitate între editori şi difuzori de carte, între instituţii de specialitate (ORDA, COPYRO, Uniunea Scriitorilor din România) şi editori, mese rotunde, seminarii organizate pe probleme de actualitate.
Prin reducerile substanţiale, de până la 30 – 40 %, oferite de edituri, Târgul Internaţional de Carte prezintă şi efecte economice vizibile pentru publicul larg.
În fiecare an, a intrat în tradiţie să fie acordate premiile Târgului Internaţional de Carte, ale căror titulatură şi motivaţie au fost îmbogăţite cu fiecare ediţie: Marele Premiu Librex, pentru cel mai valoros program editorial; Premiul Ovidiu, pentru editarea culturii clasice; Premiul Socec, pentru promovarea culturii române contemporane; Premiul Saraga, pentru cea mai importantă ediţie critică; Premiul Best Seller, pentru cartea de cultură cu cel mai mare succes de librărie; Premiul Otilia Cazimir, pentru editarea de literatură pentru copii şi tineret; Premiul Dosoftei, pentru bibliofilie; Premiul Vasile Pogor, pentru importul de carte, publicaţii culturale şi ştiinţifice; Premiul Ioan Petru Culianu, pentru cea mai importantă editură care promovează istoria culturii şi civilizaţiei; Premiul Mihail Kogalniceanu, pentru editarea cărţii ştiinţifice şi de specialitate; Premiul Theofil Simensky, pentru editarea literaturii universale; Premiul Laurenţiu Ulici, pentru antologie literară; Premiul Theodor Pallady, pentru cartea de artă; Premiul Multimedia.
Târgul Internaţional de Carte Librex îşi propune să faciliteze cunoaşterea diverselor programe editoriale şi a tehnologiilor moderne de editare, tipărire şi comunicare, să promoveze şi să stimuleze adevarata valoare culturală, prin acordarea premiilor Librex, să încurajeze relaţiile dintre edituri, autori şi publicul cititor, să organizeze un program cultural complex: lansări de carte, întâlniri cu scriitorii, dezbateri pe diverse teme etc.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*