Primarul Nichita: Avem motive să fim mândri de orașul nostru – Iaşul, cel mai bun la fondurile europene

Publicat de Curierul de Iasi la data de 26/03/2012

”Oraşul nostru şi-a consolidat în anul 2011 primul loc în clasamentul accesării fondurilor europene. În timp ce guvernul actual a fost criticat de nenumărate ori pentru slaba absorbţie a banilor europeni, noi, administraţia locală, avem în lucru proiecte în valoare de aproape 90 de milioane de euro. Este vorba de şase proiecte dintr-o listă de 11, finanţarea totală fiind de 144 milioane de euro. O repet cu mândrie: suntem pe primul loc în ţară în ceea ce priveşte numărul proiectelor depuse şi, de asemenea, suntem, primii, în rândul celor şapte oraşe-pol de creştere, la capitolul numărul proiectelor implementate. În plus, municipiul Iaşi este singurul oraş din România care are depuse si proiecte de rezervă.

Ştiu că suntem invidiaţi de alte oraşe mari, şi ştiu că au existat chiar anumite tentative de a ne bloca câteva proiecte importante. Din păcate, uneori, chiar aleşii Iaşului, şi mă refer la unii dintre consilierii şi parlamentarii actualei puteri, au depus eforturi susţinute,  demne de o cauză mult mai bună, pentru a ne pune tot felul de piedici. E o desconsiderare a rolului cu care au fost investiţi, acela de a lupta pentru a face ieşenilor o viaţă mai bună!

Dimpotrivă, în ultimii ani, administraţia locală s-a concentrat pentru a găsi cele mai bune soluţii la problemele comunităţii. Iar faptul că ne-am bucurat de încrederea deplină a oficialilor europeni în derularea proiectelor noastre demonstrează seriozitatea, dar  şi calitatea managerială a echipei de la primăria Iaşi.

Nu pot să nu mai adaug un aspect : am fost criticaţi, uneori, că am transformat Iaşul într-un imens şantier. Am remarcat că acest reproş a venit de de aceiaşi oameni care deplângeau faptul că, după 1990, administraţia locală nu s-a mai implicat în investiţii majore pentru comunitate.  Acestor  ieşeni, puţini, de altfel, vreau să le spun că Berlinul, capitala Germaniei, este considerat cel mai mare şantier al Europei.  Şi că toţi germanii, şi nu doar cei din Berlin, sunt teribil de mândri de acest statut.  Mi-aş dori ca toţi ieşenii să fie şi ei mândri de oraşul în care trăiesc! Acum chiar avem motive întemeiate”.

Gheorghe Nichita,

primarul Municipiului Iași

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*