Primarul Mihai Chirica a primit vizita Ambasadorului Republicii Africa de Sud

Publicat de Curierul de Iasi la data de 09/04/2019

Primarul Mihai Chirica s-a întâlnit astăzi, 9 aprilie, la Palatul Roznovanu, cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Africa de Sud în România, Excelența Sa Jabu Ntsokolo Ishmael Mbalula. Alături de diplomatul menționat, la întrevedere au mai fost prezenți Tiba Bethwell și Veronica Nicolae, secretar I și, respectiv, secretar social în cadrul aceleeași instituții.

 

„Discuțiile au fost concrete și aplicate și au vizat modalități de colaborare între Iași și orașe sud-africane în domeniile educație, cultură și dezvoltare economică locală. Suntem mândri să extindem gama relațiilor internaționale ale Municipiilor Iași cu Republica Africa de Sud”, a declarat primarul Mihai Chirica.

 

„Am avut o discuție foarte constructivă cu domnul primar Chirica. Există posibilități de colaborare și vrem să le fructificăm. Iașul are o universități foarte bune și sunt și studenți din Africa de Sud care studiază aici, în special în domeniul medicinii. Educația, în general, este unul din punctele importante din cadrul relațiilor pe care le avem cu România și depunem o muncă continuă în ceea ce privește facilitarea accesului studenților la masterat sau doctorat, precum și schimburile de profesori. Cu informațiile primite astăzi vom merge în Africa de Sud și vom căuta care oraș s-ar potrivi mai bine cu caracteristicile Iașului. Sunt convins că putem găsi modele de bună practică în ambele țări și că fiecare poate învăța din experiența celuilalt”, a declarat Ambasadorul Republicii Africa de Sud la București.

 

Aceasta este prima vizită la Iași a Excelenței Sale.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*