Primarul Mihai Chirica a primit Diploma „Distincţia Culturală” din partea Academiei Române

Publicat de Curierul de Iasi la data de 20/12/2018

Prezent la şedinţa Consiliului Local de joi, 20 decembrie, vicepreşedintele Academiei Române, Victor Spinei, i-a acordat primarului Mihai Chirica Diploma „Distincţia Culturală” pentru sprijinul permanent şi generos acordat acţiunilor Academiei Române, distincția fiind semnată de Ioan Aurel Pop, preşedintele înaltului for cultural şi ştiinţific al României.

„Distincţia reverberează asupra întregii conduceri a Primăriei, colaboratorilor dumneavoastră care au conlucrat în mod fructuos pentru realizările pe care le-aţi avut. În justificarea acestei distincţii figurează doar cooperarea între Academia Română şi Primăria Municipiului Iaşi, dar atunci când s-a decis acordarea acestei diplome s-a avut în vedere şi activitatea deosebit de laborioasă şi cu efecte durabile pe care le propagă municipalitatea ieşeană. Vreau să vă spun că parteneriatul pe care l-am încheiat în urmă cu mai bine de un an se derulează pentru lucruri benefice, de mare ţinută ştiinţifică şi culturală. De altfel, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iaşi am tipărit o serie de publicaţii foarte consistente, de mare valoare pentru istoria noastră naţională. Aş cita un singur exemplu: în afară de seria «Basarabica», a apărut primul volum din seria «Documente privind istoria României: colecţia Hurmuzaki». Este vorba de a treia serie a unei colecţii care a făcut epocă, cea mai importantă colecţie de documente externe privind istoria românilor, care cuprinde 42 de volume monumentale. Este o colecţie de documente esenţiale pentru destinul istoric al poporului român, cu răspândire şi dincolo de hotarele ţării”, a declarat academicianul Victor Spinei.

La rândul său, primarul Mihai Chirica i-a oferit distinsului oaspete, recent devenit Cetățean de Onoare al Municipiului Iași, albumul „Misiuni Diplomatice din România (1916 – 1918)”, lansat pe 17 decembrie la Palatul Roznovanu.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*