Primarul Gheorghe Nichita, audienţă publică în Alexandru

Publicat de Curierul de Iasi la data de 25/03/2015

Problemele cetăţenilor din cartierul Alexandru cel Bun au fost supuse atenţiei primarului Gheorghe Nichita, într-o nouă audienţă acordată de acesta miercuri, 25 martie.audiente alexandru 02 - preocupat

Locuinţe şi salubrizare
Principalele probleme discutate în cadrul audienţei au vizat atât aspecte care ţin de situaţia locativă a petenţilor, cât şi propuneri privind îmbunătăţirea infrastructurii urbane din zonă. Spre exemplu, un cetăţean care a fost chiriaş într-o casă retrocedată a solicitat o locuinţă, având deja depus dosar la DAPPP. Comisia de acordare a locuinţelor va analiza acest caz şi îi va comunica solicitantului o rezoluţie în scurt timp. Pe de altă parte, un locuitor al cartierului a reclamat faptul că pe terenul viran situat între Lidl şi Centrul de jante şi anvelope salubrizarea lasă de dorit. În această situaţie, vor fi luate măsuri de curăţenie, iar zona va fi monitorizată mai atent de Poliţia Locală, avându-se în vedere faptul că în apropiere se află şi o unitate şcolară.

Probleme punctuale
În cadrul audienţei, un cetăţean a sesizat faptul că parcul de joacă pentru copii din spatele blocului DA 17 nu se află într-o stare bună, în acest caz urmând a se remedia problemele. Totodată, vor fi întreprinse lucrări de asfaltare a spaţiului dintre blocurile DA 14 şi DA 17. De asemenea, o locuitoare din cartierul Alexandru cel Bun s-a declarat nemulţumită de faptul că parcul Dacia de pe str. Buridava se află într-o stare precară, iar liniştea cetăţenilor este perturbată de diverşi indivizi care consumă băuturi alcoolice. În această situaţie, s-a dispus verificarea sesizării de către Poliţia Locală. Alte probleme discutate în audienţă au vizat posibilităţile de anvelopare a blocurilor, dar şi relaţia conflictuală dintre un locatar şi conducerea ssociaţiei de proprietari, situaţie în care s-a recomandat medierea disensiunilor dintre părţi.

Înscrieri în curs
Ca de obicei, la audienţa acordată în cadrul Centrului de Cartier au participat şi directori ai serviciilor din cadrul municipalităţii ieşene. Împreună cu aceştia, primarul Gheorghe Nichita va analiza fiecare problemă expusă în cadrul audienţei, căutând modalităţile de rezolvare ale acestora. În continuare, cetăţenii se pot înscrie la Centrele de Cartier ale Primăriei pentru a-şi programa prezenţa la audienţele acordate de către primarul Gheorghe Nichita, în care vor putea să-şi exprime detaliat orice problemă legată de traiul citadin.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*