Primarul Gheorghe Nichita, audienţă în Alexandru cel Bun

Publicat de Curierul de Iasi la data de 12/02/2015

Primarul municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, continuă seria audienţelor acordate cetăţenilor oraşului. Astfel, miercuri, 11 februarie, edilul şef s-a aflat în mijlocul locuitorilor din cartierul Alexandru cel Bun.

audiente alexandru (2)

Subiectele discutate
Paleta discuţiilor purtate între primar şi cetăţeni a fost una foarte diversă, subiectele ţinând în mare măsură de confortul urbanistic al locuitorilor din cartierul Alexandru. Spre exemplu, au existat cereri de reabilitare şi modernizare a străzii Cicoarei, de montare de bănci suplimentare în Piaţa Voievozilor sau de amenajare de noi locuri de parcare pe Aleea Sucidava şi B-dul Alexandru cel Bun. De asemenea, cetăţenii au subliniat problemele întâmpinate cu furnizorii de utilităţi Apa Vital şi E.On, în sensul nefinalizării lucrărilor efectuate de către aceştia. O altă situaţie care ţine de imaginea urbană a fost invocată în legătură cu amplasarea tonetelor din zona Alexandru cel Bun – Dacia care, în opinia cetăţenilor, modifică aspectul estetic al zonei.

Solicitări diverse
Participanţii la audienţă au vorbit şi despre problemele pe care le întâmpină în relaţia cu asociaţiile de locatari, mai ales în legătură cu încărcarea nejustificată a listei de cheltuieli la întreţinere, dar şi diverse aspecte negative în ceea ce priveşte prestaţia firmelor de repartitoare. Pe lista cerinţelor cetăţenilor din Alexandru cel Bun s-au aflat reabilitarea parcurilor şi a locurilor de joacă pentru copii, dar şi înfiinţarea unui Club al Copiilor, pe un model similar cu al Clubului Pensionarilor. De asemenea, s-a cerut din partea Poliţiei Locale intensificarea acţiunilor de prevenire şi sancţionare a faptelor antisociale din zonă, dar şi verificarea locatarilor în vederea depistării celor care locuiesc fără acte legale. Primarul Gheorghe Nichita a fost receptiv la toate doleanţele interlocutorilor, exprimându-şi deplina disponibilitate de a le veni în ajutor prin soluţionarea a cât mai multe dintre problemele aduse în discuţie. De altfel, toate solicitările cetăţenilor vor fi analizate de departamentele de specialitate ale Primăriei, urmând a fi găsite rezolvări de natură a îmbunătăţi confortul locuitorilor cartierului Alexandru cel Bun.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*