Primarul Gheorghe Nichita a inspectat stadiul şantierelor din oraş

Publicat de Curierul de Iasi la data de 02/09/2010

Primarul Gheorghe Nichita a făcut astăzi o vizită pe şantierele municipalităţii din Târgu-Cucu, Hala Centrală şi Tătăraşi, urmărind stadiul lucrărilor şi modul în care se respectă graficele de execuţie.

Edilul-şef s-a declarat mulţumit de felul în care se lucrează în Târgu-Cucu şi la Hala Centrală, în urma discuţiilor cu firmele de construcţii stabilindu-se că lucrările sunt în grafic.

Astfel, în zona Târgu-Cucu se montează macazurile şi se efectuează lucrări la îmbinarea liniilor de tramvai.

„Dacă vremea ne va permite şi nu va ploua, termenul de 12 septembrie anunţat va fi respectat şi vom relua circulaţia tramvaielor până la începerea şcolii. În paralel, vom continua şi reabilitarea rondului de lângă Mănăstirea Golia” – a declarat Gheorghe Nichita.

La Hala Centrală s-a finalizat izolarea pasajului, iar la sfârşitul săptămânii va fi făcută şi proba de hidroizolare a planşeului. Va fi dat drumul la circulaţie pe str. Sf. Lazăr şi Anastasie Panu, intersecţia urmând a fi semaforizată şi se va circula pe două benzi.

„Am primit asigurări că circulaţia va fi reluată până pe 14 octombrie, de Sf. Parascheva. După aceqastă dată va începe ultima etapă de la pasaj, care presupune finalizarea acestuia, precum şi rezolvarea infiltraţiilor de apă de deasupra pieţii” – detaliază primarul Nichita.

Acesta s-a declarat nemulţumit însă de situaţia din Tătăraşi pentru că firma constructoare nu a fost găsită la lucru şi nu a reuşit să ia legătura cu reprezentanţii acesteia.

„Noi am făcut eforturi pentru a mai achita o parte din datoria către constructor, dar din păcate trebuie să constat că spre diferenţă de şantierele din Tg-Cucu şi Hala Centrală, în Tătăraşi nu există aceeaşi disponibilitate. Din acest motiv nu cred că vor termina la termenul stabilit şi vom fi nevoiţi să trecem la executarea contractului” – a completat Gheorghe Nichita.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*