Primarul Gheorghe Nichita a inaugurat Pasajul de la Hala Centrală

Publicat de Curierul de Iasi la data de 07/06/2012

Miercuri, 6 iunie, primarul Gheorghe Nichita a inaugurat Pasajul Pieteon Subteran din zona Halei Centrale.

Pasajul a fost prevăzut pentru preluarea circulaţiei pietonale din intersecţie, precum şi pentru facilitarea accesului în Piaţa Agroalimentară.

Ansamblul cuprinde 3 puncte de acces, unul la Esplanada Halei Centrale, unul la Casa de Pensii şi încă unul spre Str. Sfântul Lazăr, fiecare având scări rulante dar şi scări clasice. Pasajul se întinde pe 1.830 metri pătraţi, din care 450 metri pătraţi reprezintă vestigiile între zidurile cărora vor fi amenajate cafenele, librării şi magazine de artizanat, 450 de metri pătraţi sunt alocaţi pentru spaţii comerciale, iar restul vor fi spaţii de acces. Investiţia totală se ridică la 4 milioane de euro.

Proiectul a avut un traiect sinuos. Astfel, între 2006 şi iunie 2007 au fost efectuate mai multe devieri reţele de utilităţi şi săpătură. Între iunie 2007 şi iulie 2008, lucrările au fost întrerupte datorită descoperirii unor vestigii arheologice importante din sec. 17-18. Drept urmare, a fost realizată reproiectarea pentru adaptarea la noile condiţii, inclusiv protejarea şi punerea în valoare a vestigiilor. Din 2008 până astăzi, lucrările au continuat conform proiectului modificat, valoarea lor fiind de 12,7 milioane lei.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*