Primăria vrea să rezolve problema șarpantelor și mansardelor neautorizate

Publicat de Curierul de Iasi la data de 25/08/2017

Rezolvarea problemei mansardelor şi şarpantelor neautorizate a devenit prioritară pentru municipalitate. În urma unei inventarieri făcute de Serviciul Control Urbanism al Poliţiei Locale a rezultat faptul că, din 967 de şarpante şi 112 mansarde amenajate pe blocurile din Iaşi, doar 150 au autorizaţie de construire. Cu toate acestea, de-a lungul timpului au fost aplicate doar 27 de amenzi.

„Situaţia este îngrijorătoare. Vorbim de acoperişuri de mari dimensiuni, situate la înălţimi foarte mari, care, în cazul unor fenomene meteorologice deosebite, se pot prăbuşi”, a arătat primarul Mihai Chirica.

Edilul a detaliat măsurile pe care le va lua în această privinţă. „În cazul amenajărilor neautorizate, vom transmite o notificare către asociaţia de proprietari, preşedinte şi administrator, prin care le cerem să îşi asume întreaga responsabilitate pentru eventualele distrugeri pe care le-ar putea provoca unor terţe persoane din cauza oricărui motiv. Nu pot şi nici nu vreau să demolez aceste structuri, dar le voi solicita asociaţiilor de proprietari o colaborare. În primul rând e nevoie expertizarea cu un expert tehnic autorizat, precedată de cererea de eliberare a unui certificat de urbanism în vederea intrării în legalitate. Prin proiectul de autorizare se vor impune măsuri privind întărirea structurii amenajării respective”, a mai spus primarul Iașului.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*