Primăria va înființa un birou pentru cei care vor să își deschidă o afacere la Iași

Publicat de Curierul de Iasi la data de 08/08/2017

La mijlocul lunii august, Primăria Municipiului Iaşi va organiza o serie de manifestări dedicate Zilei Diasporei (15 august). În zilele de 15 și 16 august, în Iași vor avea loc mai multe evenimente în care vor fi implicați ieșeni din afara granițelor României. Principalii parteneri ai Primăriei în acest proiect sunt Fundaţia Romanian Business Leaders, inţiatoare a proiectului RePatriot dedicat repatrierii prin antreprenoriat, și compania AVISSO.

Sărbătoarea Diasporei  începe marți, 15 august, cu participarea la slujba religioasă săvârșită cu ocazia sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, la Catedrala Mitropolitană, și vizitarea Muzeului Mitropolitan. Va urma conferința RePatriot, eveniment care va avea loc de la ora 15.00 în Sala Voievozilor din cadrul Palatului Culturii. „Plecarea masivă a românilor din zona Iaşului trebuie transformată dintr-o mare problemă într-o oportunitate. Ieşenii plecaţi reprezintă un vector potenţial de dezvoltare prin iniţiativă antreprenorială și diplomaţie economică şi culturală. Administraţia locală şi mediul de afaceri ieşean au aderat la chemarea RePatriot de a aduce românii mai aproape de casă şi suntem bucuroşi să le fim alături”, a afirmat Marius Bostan, iniţiatorul programului RePatriot.

La conferință şi-au anunţat prezenţa Mihai Chirica, primarul  municipiului Iaşi, Iulia Scântei, vicepreşedintele Senatului României, Dragoş Anastasiu, preşedintele Camerei de Comerţ Româno – Germane şi preşedintele Grupului Eurolines, Paul Butnariu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi, Dan Zaharia, Şcoala Informală de IT, editor PIN Magazine şi consultant Extind Management, Felix Pătrăşcanu, co-fondator FAN Courier, Mirabela Miron, preşedinte AVISSO, Gabriel Aftenie, fondator Babilon Consult, Sergiu Manofu, fondator Travel Ideea, Simona Pîrtea, antreprenor, Andra Giucă, CEO Voss Review, Lidia Burluc, senior consultant Iceberg, Mihai Dohotar, antreprenor în Grecia şi România, Valentin Făgărăşian, antreprenor în Italia şi România, Florentin Boda, fondator General Survey Corporation, Dan Grigoraş și Cristi Chițu, antreprenori la Patiseria Tineretului, Nicuţa Enache, antreprenor Osteria Ciao Niki, Hildegard Brandl, fondator Unith2Be Architecture, Felix Tătaru, preşedinte GMP Group, și Marius Bostan, antreprenor şi iniţiatorul proiectului RePatriot.

„Reconectarea ieşenilor de pretutindeni la proiectele Iaşului este un efort de comunitate, în care administraţia, mediul de afaceri, societatea civilă și instituţiile de învăţământ şi de cultură trebuie să investească încredere și speranță. Nivelul de prosperitate dorit pentru Iaşi nu poate fi atins decât prin proiecte durabile şi perfect adaptate timpului nostru. A venit vremea ca pentru toţi ieşenii Iaşul să fie, cu adevărat, acasă!”, a spus primarul Mihai Chirica.

Ziua se va încheia cu o seară culturală românească și o recepție.

 

 

 

În dimineața zilei de miercuri, 16 august, va fi organizată o vizită la Centrul DIFAIN CSA („Diminuarea iniţială a fenomenelor actuale întâmpinate în nesupravegherea copiilor singuri acasă”).

La ora 10.00 este programată deschiderea oficială a Biroului Restart Home în Piaţa Unirii, nr. 12, realizat în parteneriat cu Asociaţia „O şansă pentru fiecare”. Proiectul propune consilierea gratuită a persoanelor care îşi doresc să revină la Iaşi pentru a se lansa în antreprenoriat, precum și organizarea de sesiuni dedicate, gratuite, în vederea dezvoltării abilităţilor antreprenoriale în rândul persoanelor din diaspora care doresc să revină în țară pentru a dezvolta propria afacere. Programul oficial se va încheia cu o prezentare turistică și de business al Iașului, în care participanții vor afla date despre mediul de afaceri din Iași și oportunități de investiții și cooperare între românii din diaspora și lași. Turul va fi coordonat de Primăria Municipiului Iași, Extind Management si AVISSO.

Seria evenimentelor se va încheia cu o sesiune de concluzii, eveniment care va avea loc în Sala „Vasile Pogor” a Primăriei Municipiului Iași, ulterior fiind programat și un spectacol tradițional românesc, organizat de Asociația Eurodemos.

Este al doilea an când Primăria Municipiului Iași organizează manifestări dedicate ieșenilor din diaspora.

Comments

comments

Categoria: Diaspora

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*