Primăria speră să semneze 3 contracte de finanţare europeană până pe 15 septembrie

Publicat de Curierul de Iasi la data de 02/09/2010

„Dorim ca până pe data de 15 septembrie să aibă loc semnarea contractelor de finanţare pentru proiectele Axa de dezvoltare Nord – Sud Octav Băncilă, Dezvoltarea Axei de Transport Est – Vest şi Dezvoltarea reţelei rutiere în zona cultural – istorică şi turistică a municipiului Iaşi”, a declarat primarul Gheorghe Nichita, miercuri, 1 septembrie, în cadrul unei conferinţe de presă.

Acesta a cerut conducerii Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Est ca vizita de precontractare pentru cele 3 proiecte să se facă în această săptămână, în paralel cu obţinerea avizelor finale, urmând ca până la 15 septembrie semnarea contractelor de finanţare să aibă loc.

Primarul a anunţat intenţia de a convoca pentru marţi, 7 septembrie, o şedinţă extraordinară a Consiliului Local în care să se aprobe aplicarea noii valori a TVA de 24% pentru proiectele cu finanţare europeană. De asemenea, primarul Gheorghe Nichita a declarat că aparatul de specialitate va începe elaborarea a două proiecte europene de rezervă privind modernizarea plajei Nicolina şi a Splaiului Bahlui – mal drept, inclusiv consolidarea podurilor de pe râul Bahlui.

„I-am dispus directorului Cosmin Coman să urgenteze întocmirea documentaţiei pentru alte 2 proiecte prin care să atragem fonduri europene pe POR – Axa 1 pentru că avem o oportunitate de a aduce mai mulţi bani la Iaşi, fiind în acest moment oraşul cu stadiul cel mai avansat dintre toţi polii de creştere din ţară” – a spus edilul-şef.

Acesta a mai anunţat faptul că o echipă de la ADRNE a făcut astăzi o vizită în teren pentru proiectul Centrului Tehnologic Regional, iar după această etapa va începe evaluarea tehnico-economică a proiectului. Nu în ultimul rând, al 6-lea proiect din cadrul Planului Integrat al Polului de Creştere Iaşi „Dezvoltare şi reabilitare arteră funcţională Sud – Municipiul Iasi” în valoare totală de aproape 21 milioane de euro este gata şi va fi depus până pe 9 septembrie la ADRNE.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*