Primăria pregăteşte comandamentul de iarnă

Publicat de Curierul de Iasi la data de 19/10/2010

Ieri, la Primăria Municipiului Iaşi a avut loc prima şedinţă operativă pentru pregătirea comandamentului din această iarnă, la care au participat alături de conducerea municipalităţii directorii regiilor din subordinea Primăriei – Citadin, RATP, DSPM şi Salubris.

Din analiza făcută a rezultat faptul că există deja în stoc cantităţi importante de materiale antiderapante, respectiv 165 tone sare, 120 tone nisip, 3.6 tone clorură de calciu, urmând ca în perioada următoare să se finalizeze licitaţiile pentru completarea integrală a stocurilor necesare acestei ierni.

Directorul tehnic al Primăriei Municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a precizat că a cerut conducerilor regiilor ca parcul auto necesar deszăpezirii să fie pus la punct, urmând ca autogrederele, tractoarele cu lame şi toate celelalte utilaje să aibă terminate în această lună toate reviziile necesare.

„Se anunţă o iarnă dificilă şi facem toate demersurile ca aceasta să ne găsească pregătiţi. Avem la dispoziţie acelaşi parc auto ca şi anul trecut, iar stocurile de materiale antiderapante vor fi asigurate până la sfârşitul lunii octombrie” – a declarat Mihai Chirica.

Edilul a mai anunţat că din data de 15 noiembrie vor fi scoase de pe străzi limitatoarele de viteză, cunoscute popular ca „spinările de măgar”.

Comments

comments3 Comentarii

 1. mircea

  Pentru numele lui Dumnezeu, nu mai folosiţi sare, (NaCl)! Este prostia pe care o faceţi de ani de zile! Nu aţi învăţat la şcoală cât de corozivă este? Distruge asfaltul, betonul, capacele canalelor, atacă anvelopele maşinilor, hainele cetăţenilor etc. În ţările civilizate se foloseşte NUMAI clorura de calciu,(CaCl), care este neutră din punct de vedere chimic şi nici nu este mai scumpă decât sarea. În plus, aruncaţi tone de nisip care se depune integral în canalizarea oraşului înfundând-o şi făcând ca apa pluvială şi din dezgheţ să băltească pe lângă borduri! Fără supărare, chiar este greu pentru cineva să gândescă?

 2. Curierul de Iasi

  Punctul dumneavoastra este corect, dar el nu se raporteaza la un aspect esential – costurile bugetare.

  Desigur ca toti ne dorim sa avem un oras si sa folosim tehnologiile din alte tari cu grad de civilizatie mai mare, din pacate insa bugetul local este cel care este. Este o discutie mai ampla, ne-am gandit si studiem cu interes solutiile adoptate de alte orase in toate aspectele care tin de o buna administrare a orasului, intotdeauna insa ne raportam la posibilitatile financiare.

  Ca sa va dau un exemplu mai clar, in Germania, politica la nivel central este sa subventioneze puternic transportul in comun, rezolvand problemele de mobilitate ale cetatenilor, problema locurilor de parcare, a poluarii si a congestionarii traficului. Sigur ca solutia ar putea fi adoptata si la noi, dar cum nivelul investitiilor publice pe care le putem face in acest moment au permis in prima faza reabilitarea unei parti a caii de rulare, mai apoi urmand sa facem investitiile in mijloace de transport.

  Este la fel si cu materialele antiderapante. Ceea ce avem la dispozitie este ceea ce ne permitem. Nu inseamna ca in Primarie nu se gandeste, ci doar ca ne raportam pragmatic la realitatile cotidiene.

 3. mircea

  Dar nu aveţi impresia că ceea ce câştigaţi la mere daţi pe pere? Nu vedeţi câte trotuare sunt distruse de sarea aruncată cu nemiluita? Ele trebuie refăcute, or lucrul asta nu înseamnă cheltuieli suplimentare? Nu vedeţi că doar după o singură iarnă în care s-a folosit sare şi pe trotuarele la care s-au montat pavele, acestea au început să se fărâmiţeze, încet dar sigur? Problema fondurilor este ştiută de toată lumea, este reală, dar uneori daraua e mai mare decât ocaua!
*