Primăria Municipiului Iaşi a primit vizita ambasadorului Tunisiei în România

Publicat de Curierul de Iasi la data de 09/11/2012

Ambasadorul Tunisiei în România, Excelenţa Sa doamna Mahbouba Chebbi Guiga, după o pauză de un an, a revenit la Iaşi pentru a se întâlni cu autorităţile locale în cadrul unei vizite oficiale la Primăria Municipiului Iaşi. Printre  principalele puncte atinse în discuţie s-au numărat situaţia studenţilor tunisieni, posibilitatea înfrăţirii Municipiului Iaşi cu un oraş din Tunisia, dar şi realizarea  unui schimb economic între reprezentanţii mediilor de afaceri a celor două oraşe.

Doamna ambasador, în cadrul discuţiei purtată joi cu primarul Gheorghe Nichita, a menţionat că în momentul de faţă, în Iasi sunt peste 200 de studenţi tunisieni (majoritatea la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa”), care formează deja o comunitate aparte şi ar dori să se implice mai mult în activităţile culturale desfăşurate în oraş.

Totodată, s-a analizat şi oportunitatea înfrăţirii municipiului Iaşi cu un oraş din Tunisia în vederea unei colaborări culturale, economice, turistice, a unor schimburi de experienţă, colaborare ce poate fi extinsă inclusiv în domeniul agriculturii.

Anual, Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri în colaborare cu Camera bilaterală de Comerţ şi Industrie România-Tunisia, organizează o misiune economică multisectorială în Tunisia. În 2012, aceasta a avut loc în perioada 16 – 21 mai, comisia fiind formată din reprezentanţii a zece firme care acţionează în domenii diferite.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*