Primăria este pregătită pentru sezonul rece

Publicat de Curierul de Iasi la data de 21/09/2017

În cadrul unei conferințe de presă, primarul Mihai Chirica a anunțat pregătirile pe care municipalitatea le-a făcut pentru sezonul rece, estimând că nu vor fi probleme în procesul de deszăpezire.

Conform edilului, zilele următoare vor începe mai multe licitații în vederea achiziționării cu materiale antiderapante. „Am avut mai multe întâlniri cu colegii mei pe toate sectoarele de activitate. Necesarul de materiale antiderapante este 7.000 tone de clorură de sodiu, 700 tone de inhibitor de clorură de sodiu, 3.000 tone de clorură de calciu și 2.000 tone de nisip. În acest scop, Citadin va organiza mai multe licitații. Astfel, pentru clorură de sodiu licitația va fi pe 22 septembrie, pentru motorină pe 2 octombrie și pentru clorură de calciu pe 25 septembrie. În prezent, avem în stocuri 600 tone de clorură de sodiu, 10 tone de clorură de calciu, 40 kilograme de inhibitor de clorură de calciu, 1.000 tone de nisip și 20.000 litri de motorină. Totodată, în prima decadă a lunii octombrie cea mai mare parte a licitațiilor pentru închirierea echipamentelor de care avem nevoie vor fi deja finalizate. În total avem 30 de autobasculante și utilaje în baza Citadin. Am mai avea nevoie de alte 89 de bucăți”, a anunțat Mihai Chirica.

Cantităţile de cărbune, în parametri normali

Primarul a dat asigurări ieșenilor că nu sunt probleme nici în ceea ce privește asigurarea necesarului de cărbune. „În depozitul de la Holboca avem 135.000 de tone de cărbune, ceea ce reprezintă un procent semnificativ până la cele 165.000 de tone contractate. Anul trecut s-au consumat 135.000 de tone. Dacă vom afla că va fi o iarnă grea, putem avea la dispoziție restul de cărbune până la sfârșitul lunii octombrie. S-a semnat și contractul cu furnizorul de gaze naturale și s-au încheiat reviziile pe cele mai multe din magistrale și puncte termice, mai ales la școli, grădinițe și alte instituții pe care le avem în gestiunea noastră. Vrem ca iarna să nu ne ia prin surprindere și furnizarea de apă caldă și căldură să nu fie o problemă”, a spus edilul. Acesta a adăugat că, față de cele 2 echipamente pentru curățirea de trotuare pe care le deține, anul acesta Salubris va mai achiziționa 4. „Două din aceste echipamente au ajuns deja. Anul trecut a fost o deficiență majoră în legătură cu deszăpezirea trotuarelor. Vom mai cumpăra 10 autofreze, care vor fi operate manual. Compania de Transport Public a achiziționat deja un echipament de tip Unimog, specializat pentru activități de deszăpezire”, a mai declarat primarul Mihai Chirica. Cheltuielile pentru deszăpezirea din acest an, 2017 – 2018, sunt estimate la 5 milioane de lei.

 

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*