Primăria a luat măsuri de protecţie împotriva caniculei

Publicat de Curierul de Iasi la data de 20/07/2011

Municipalitatea ieşeană a demarat încă de săptămâna trecută un amplu plan de măsuri pentru protejarea populaţiei împotriva caniculei. După cum au avertizat meteorologii, în această perioadă la Iaşi este în vigoare o alertă de cod galben cu privire la temperaturi excesiv de ridicate şi discomfort termic.

Şedinţa trimestrială a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a fost dedicată aproape integral măsurilor luate de autorităţile publice locale.

Astfel, municipalitatea ieşeană a achiziţionat 3000 de sticle de jumătate de litru de apă minerală, aceasta urmând a fi distribuită la centrele de cartier ale Primăriei. Programul de lucru al centrelor de cartier a fost extins, acestea fiind deschise inclusiv sâmbăta şi duminica, pentru a veni în ajutorul cetăţenilor care au eventuale probleme de sănătate şi doresc să se adăpostească de căldură.

De asemenea,au fost deschise centre de distribuire a apei şi în zonele Selgros, Lidl, Iulius Mall, Moldova Mall, Kaufland, Carrefour Felicia, Billa şi la Hala Centrală. În Parcul Copou au fost repuse în funcţiune două cişmele, altele functionând în Târgu-Cucu, pe esplanada Teatrului Naţional, pe esplanada Oancea, în parcul de vizavi de Sala Sporturilor, pe esplanade Voievozilor din cartierul Alexandru cel Bun, în zona Podu Roş, în PiaţaUnirii lângă cinema Victoria, la Gară şi pe aleea cimitirului evreiesc.

Reprezentanţii Primăriei au anunţat de asemenea că au în vedere şi prelungirea programului de funcţionare al fântânilor arteziene inclusiv pe timpul nopţii, iar  în eventualitatea introducerii codului portocaliu va fi interzis traficul greu pe străzile din municipiul Iaşi în intervalul orar 10.00-20.00, o măsruă similară vizând şi vânzarea de produse perisabile în pieţele din oraş.

Medicii recomandă cetăţenilor evitarea expunerii prelungite la soare în intervalul orar 10.00-17.00, în timp ce meteorologii au anunţat în continuare temperaturi ridicate, de peste 34°C, în cursul serilor existând posibilitatea unor fenomene meteo caracterizate de ploi, vânt şi descărcări electrice.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*