Prima serie de studenţi a finalizat programul de internship la Primărie

Publicat de Curierul de Iasi la data de 04/03/2015

internship (1)Studenţii primului internship organizat de Primărie au primit miercuri, 4 martie, diplome de participare, acestea fiind înmânate de primarul Gheorghe Nichita. Cu această ocazie, studenţii au putut discuta cu edilul şef şi au aflat părerea acestuia cu privire la problemele oraşului.

O săptămână plină
S-a încheiat astfel o săptămână plină, în care studenţii au fost implicaţi în viaţa municipalităţii, de la aparatul administrativ, cu procedurile sale şi până la operatorii de servicii şi activitatea lor curentă. Pe parcursul săptămânii în care au activat în cadrul municipalităţii, studenţii au constatat, de la faţa locului, cum se desfăşoară activitatea în CET, la depozitul de deşeuri de la Ţuţora, la dispeceratul Poliţiei Locale, au aflat despre şantierele proiectelor europene şi au analizat procedurile ce trebuie respectate în cadrul finanţărilor UE. Au cunoscut astfel şi cum se întreţine funcţionarea oraşului, au vorbit cu oamenii care sunt în spatele serviciilor municipalităţii. Mai puţin cunoscute mediului public, activităţile prezentate au suscitat interesul studenţilor şi, la final, au declarat că şi-au întregit imaginea despre ce înseamnă instituţia municipalităţii.

Vor fi şi alte serii
Studenţii de la toate universităţile şi facultăţile ieşene sunt aşteptaţi să se înscrie pentru următoarele serii de internship. Programul este deschis tuturor studenţilor, indiferent de specializare şi va continua pe parcursul întregului an, timp de o săptămână, în fiecare lună. Fiecare serie va fi formată din 15 – 20 de studenţi. Înscrierile se pot face pe adresa de email: internship@primaria-iasi.ro. Următoarea perioadă de internship se va desfăşura în săptămâna 23 – 27 martie 2015.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*