Prezenţă ieşeană la târgurile internaţionale de turism

Publicat de Curierul de Iasi la data de 22/04/2011

“Turism Cultural – 2011”, din Veliko Turnovo, Bulgaria

În perioada 12-16 aprilie 2011, Centrul de Informare Turistică a participat la Targul Internaţional de Turism “Turism Cultural – 2011”, din Veliko Turnovo, Bulgaria. Acest eveniment a fost organizat de Municipalitatea Veliko Turnovo împreună cu Ministerul de Economie, Energie şi Turism, Agenţia municipală de turism “Tsarevgrad Turnov”, Asociaţia hotelurilor şi restaurantelor din Bulgaria şi Asociaţia agenţiilor de turism din Bulgaria.

Standul amenajat de Centrul de Informare Turistică a reprezentat o atracţie a acestui eveniment, întrucât decorarea lui a fost realizată cu obiecte tradiţionale româneşti, iar domeniul iconografiei şi a picturii pe ouă a fost exemplificat de Dna. Valentina Acasandrei (unul dintre membrii Asociaţiei Art Meşteşugurile Prutului) care a organizat workshop-uri pentru cei care vroiau să înveţe acest meşteşug.

Targul de Turism organizat de Municipalitatea din Veliko Turnovo, aflat la a opta ediţie, a reprezentat, pe de o parte, o  ocazie deosebită de a descoperi noi oportunităţi de a încheia parteneriate de colaborare cu asociaţii din Bulgaria şi din ţările participante la aceasta manifestare culturală şi, pe de altă parte, de a consolida relaţia dintre Municipalitatea Ieşeană şi cea din Veliko Turnovo.

Foto: Isfahan.jpg Legenda: Primarul Isfahanului a vizitat expoziţia işeană

Isfahan, Iran – 28 martie – 2 aprilie 2011

La sfârşitul lunii trecute, 28 martie – 2 aprilie 2011, municipiul Iaşi a fost prezent şi la Festivalul Internaţional cu profil cultural-turistic de la Isfahan, oraş iraniean înfrăţit cu Iaşul.

Au participat reprezentanţi ai municipalităţilor din 7 ţări ale lumii (Iran, România, Liban, Germania, Pakistan, Rusia, Malaezia).

Standul ieşean a fost amenajat cu materialele realizate de Centrul de Informare Turistică şi cu sprijinul Muzeului Etnografic al Moldovei şi al Asociaţiei ART „Meşteşugurile Prutului”.

Au avut loc întalniri cu oficialitaţile locale, vizite la principalele obiective de proiect locale, întalniri de lucru cu reprezentanţi ai organizaţiilor de turism şi culturale locale.

Oraşele Iaşi şi Isfahan sunt înfrăţite încă din anul 1999. În cadrul relaţiilor bilaterale au avut loc diverse activităţi comune, ca schimburi de experienţă, cooperări  (schimburi de studenţi şi profesori) în domeniul universitar, crearea unui centru cultural românesc la Isfahan şi a unui centru cultural iranian la Iaşi, organizarea unor manifestări culturale specifice ( “Seara iraniană” la Iaşi).

Datorită prezenţei remarcabile la manifestare, relaţiile de colaborare dintre cele două oraşe au primit un nou imbold, prin organizarea de evenimente culturale comune şi schimburi de turişti între cele două oraşe.

Cluj, Bucureşti

Tot în luna martie, în perioadele 4-6 martie, respectiv 30 martie – 3 aprilie, municipalitatea ieşeană a fost reprezentată la Târgul de Vacanţe de la Cluj, respectiv Târgul Naţional de Turism al României, de la ROMEXPO (Bucureşti). La TTR, deplasarea s-a făcut în parteneriat cu APTI Iaşi (Asociaţia profesioniştilor din Turismul Ieşean).

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*