Pregătiri minuţioase pentru sezonul rece 2013 – 2014

Publicat de Curierul de Iasi la data de 01/08/2013

Încă din luna mai 2013, imediat după încheierea sezonului de încălzire, Dalkia Termo Iaşi a demarat ample lucrări de reabilitare şi modernizare a sistemului de alimentare centralizată cu energie termică a municipiului Iaşi. Astfel, sunt în curs de realizare lucrări majore de fiabilizare a cazanelor pe cărbune 1 şi 2 de la CET 2 Holboca în aşa fel încât să fie securizată producţia de energie termică în următorul sezon rece (refacere părţi sub presiune, mori, arzătoare), iar turbina 1 de la CET 2 a intrat într-un proces important de reparaţii la rotor şi circuitul de răcire.

Pe magistrale

Mare parte din cărbunele pentru iarna viitoare, 125.000 tone, va ajunge la CET Holboca înainte de data de 1 noiembrie 2013

Mare parte din cărbunele pentru iarna viitoare, 125.000 tone, va ajunge la CET Holboca înainte de data de 1 noiembrie 2013

În paralel, la CET 1 Tudor şi CET 2 Holboca se derulează lucrările anuale de revizie şi mentenanţă preventivă la toate echipamentele de producere a energiei termice şi electrice.

În plus, echipele execută lucrări importante pe magistralele de termoficare (lucrări ce se adaugă celor 11 km de reţea primară înlocuiţi pe magistrala II în cadrul proiectului european derulat de Primăria Iaşi). Astfel, până în prezent s-au eliminat deja 15 puncte identificate ca prezentând risc de avarie, iar pe magistralele 1, 2, 3, 4, 5 şi pe magistrala de Dn 1.100 mm de legătură între cele două CET-uri se va reface izolaţia termică în zonele afectate în vederea creşterii eficientei energetice.

Conducte de recirculare

De asemenea, pe reţelele de distribuţie se vor înlocui 700 ml de conducte secundare şi se vor introduce 2,5 km de conducte de recirculare a apei calde între punctele/modulele termice şi subsolul blocurilor.

Pentru sezonul rece viitor este securizată întreaga cantitate de combustibil necesar funcţionării (cărbune, gaze naturale, păcură). În plus, mare parte din cărbunele pentru la iarnă (125.000 tone) va ajunge la CET Holboca înainte de data de 1 noiembrie 2013.

Toate aceste acţiuni au ca scop desfăşurarea în condiţii optime a iernii 2013 – 2014 şi furnizarea apei calde şi a căldurii la un grad cât mai înalt de calitate şi continuitate.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*