Poze cu Pozne

Publicat de Curierul de Iasi la data de 23/05/2019

Nu ai cum să te plictisești în scumpul nostru oraș. Trebuie doar să o iei la pas și să vezi în ce ape ne scăldăm. În timp ce majoritatea preferă să se pună la adăpost de mișcare și efort fizic și se baricadează în bolizi de Germania, unii (din ce în ce mai puțini, din păcate) aleg mersul pe jos care dă burtica jos iar alții sunt mai duși cu pluta și intră la apă. Pe Bahlui. Înaintea tuturor, ca niște cireșari cutezători. Am tras discret cu urechea, precum un clasic vecin de Cantemir, uimit de cutezanța a doi îndrăgostiți care navigau netulburat pe Bahlui.

Ea: „-Mi-ai promis că mă scoți în oraș la o plimbare romantică, dar nu mă așteptam să mă treci prin mai multe ape!”

El: „-Draga mea, sunt un bărbat matur și înțelept! Decât să dăm la pedale cu bicicleta prin oraș și să se urce pe noi vreun șofer nerăbdător să prindă Game of Thrones, mai bine ne dăm în bărci!”

Ea: „-Nu vreau să-ți dau apă la moară dar aș prefera ceva mai dur, mai pe pământ, mai sigur. Chiar dacă știu să fac pluta pe spate.”

El: „-Ei, nu ești tu acum în apele tale, dar simt că te-am impresionat. O plimbare pe Bahlui e inedită, în rest, e apă de ploaie.”

Și uite așa tinerii amorezi, duși de curenții actuali și-au continuat povestea lor de iubire. Ea nu a dat apă la șoricei iar el a iubit-o până la capăt. Până în Jijia.

Comments

comments

Categoria: Special,Timp liber

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*