„Povestea mea”, expoziție de artă vizuală

Publicat de Curierul de Iasi la data de 06/04/2015

Afis Eveniment Povestea mea  06 04 2015 HECUBA &   DIFAINÎn perioada 6 aprilie – 12 aprilie 2015, Fundația HECUBA în colaborare cu Centrul DIFAIN CSA, Primăria Municipiului Iași și Direcția de Asistență Comunitară Iași, îi invită pe ieşeni la expoziţia „Povestea mea”. Vernisajul va avea loc luni, 6 aprilie 2015, la ora 15.30, în Sala Mică a teatrului Luceafărul Iași.

Invitația se face în contextul săptămânii „Școala Altfel 2015” și al promovării activităților psiho-socio-educaționale, realizate în cadrul celor două centre, activități ce fac parte din programul de Art-Terapie, în beneficiul copiilor care provin din familii monoparentale cât și al copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate și care provin din medii defavorizate.

În deschiderea expoziției vor lua cuvântul: Oltița Cîntec, directorul artistic al Teatrului Luceafărul Iași, Florina Emacu, directorul Fundației Hecuba Iași, și Luminiţa Munteanu, directorul executiv al Direcției de Asistență Comunitară Iași. De asemenea, prezentarea lucrărilor realizate de copii va fi însoțită de un moment artistic oferit de trupa de teatru DIFAINII, alcătuită din beneficiarii celor două centre.

„Povestea mea” este o invitație lansată de beneficiarii celor două centre, cu intenția de a le afla “poveștile” descrise sincer și natural prin joc și culoare, marcând importanța educației culturale prin metode nonformale în dezvoltarea psiho-socio-educațională a copiilor.

Beneficiarii direcți sunt copii cu vârste cuprinse între 6 și 16 ani, susținuți de Primăria Municipiului Iași și de proiectul finanțat de Asociația Sternstunden Bavaria.

Fundația Hecuba are misiunea de a îmbunătăți situația socio-familială a familiilor monoparentale din medii defavorizate, din Municipiul Iași, de a susține incluziunea socială a tuturor membrilor ei în spiritul respectării drepturilor familiei, femeii și copilului. Prin echipa de specialiști se urmărește creșterea gradului de integrare socio-profesională și educațională a mamelor singure, să asigure condițiile decente de trai pentru mame și copii.

Centrul DIFAIN CSA (Diminuarea Inițială a Fenomenelor Actuale Întâmpinate în Nesupravegherea Copiilor Singuri Acasă) vizează, prin implementarea proiectului, dezvoltarea personală și orientarea vocațională a beneficiarilor centrului în vederea diminuării efectelor negative ale migrației în rândul copiilor cu părinți plecați la muncă  în străinătate și care provin din familii defavorizate prin aplicarea metodelor alternative în educația non-formală (teatru, pictură, dans, creație literară).

 

Comments

comments

Categoria: eveniment

Cuvinte cheie: , , , , ,Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*