Poliţiştii locali au continuat raziile în imobilele sociale

Publicat de Curierul de Iasi la data de 25/04/2012

Ieri dimineaţă, între orele 06:30 şi 08:30, poliţiştii locali împreună cu lucrători din cadrul Direcţiei de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat au continuat actiunile cu efective mărite la imobilele sociale. Astfel, s-a acţionat pe strada Canta, nr. 60 B, având ca scop identificarea persoanelor care locuiesc fără forme legale şi despre care sunt indicii că nu respectă normele de convieţuire socială şi tulbură liniştea locatarilor.

În acest sens, s-a procedat la verificarea spaţiilor de locuit, ocazie cu care au fost legitimaţi peste 60 de locatari, fiind depistate mai multe persoane care locuiau fără forme legale. Cu această ocazie, 7 persoane au fost sancţionate contravenţional cu amenzi cuprinse între 570 şi 1150 lei, conform H.C.L.M. Iaşi nr. 172/2002, mod., cu privire la ocuparea fără forme legale a spaţiilor cu destinaţia de locuinţă din fondul locativ de stat sau din patrimoniul Consiliului Local. De asemenea, în urma verificărilor efectuate au fost constatate mai multe nereguli privind respectarea contractelor de închiriere fapt pentru care titularii au fost somaţi ca în cel mai scurt timp să intre în legalitate, iar în caz contrar urmând să fie demarcate procedurile de evacuare.

Pentru a preveni comiterea de fapte antisociale şi asigurarea unui climat civilizat de convieţuire în comun, acţiunile de acest gen vor continua periodic la toate clădirile administrate de către Direcţia de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*