Poliţiştii locali au continuat acţiunile de combatere a speculei

Publicat de Curierul de Iasi la data de 09/01/2012

În luna decembrie, poliţiştii locali din cadrul Biroului Control Comercial au desfăşurat acţiuni zilnice de control în toate pieţele de pe raza municipiului Iaşi, ce au avut ca scop asigurarea unor activităţi comerciale cu respectarea tuturor prevederilor legale.

Cu această ocazie, în urma verificărilor efectuate lucrătorii de poliţie au aplicat 129 de sancţiuni contravenţionale cu o valoare de peste 16.200 lei. De asemenea, ca măsură complementară produsele care au făcut obiectul contravenţiei au fost ridicate în vederea confiscării. În acest sens 33 de persoane au fost sancţionate ca urmare a nerespectării prevederilor Legii nr. 12/1990, cu privire la protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. Comercianţii în cauză ofereau spre vânzare diferite bunuri a căror provenienţă nu a putut fi dovedită în condiţiile stabilite de legea menţionată. În atenţia poliţiştilor locali au fost şi societăţile comerciale care ofereau spre vânzare diferite produse pentru care nu erau autorizate în acest sens. Poliţiştii locali au acţionat şi pentru asigurarea unui comerţ civilizat ocazie cu care 41 de comercianţi au fost sancţionaţi contravenţional deoarece nu au luat măsura întreţinerii curăţeniei la punctele de lucru, comercializau neautorizat băuturi alcoolice în incinta pieţelor, exercitau acte de comerţ fără a deţine verificare metrologică la cântarele pe care le utilizau, conform H.C.L.M. Iaşi, nr. 172/2002, mod., privind gospodărirea şi menţinerea curăţeniei în municipiul Iaşi.

În perioada de referinţă, lucrătorii de poliţie au acordat o atenţie sporită şi pentru prevenirea comerţului stradal ambulant ocazie cu care mai multe persoane care comercializau produse agro-alimentare au fost îndrumate spre pieţele din apropiere.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*