Poliţiştii Locali au acţionat pentru buna desfăşurare a Sărbătorilor Iaşului

Publicat de Curierul de Iasi la data de 19/10/2011

Sărbătorile Iaşului s-au încheiat cu bine şi anul acesta, organizatorii neînregistrând evenimente deosebite care să pună în pericol buna desfăşurare a manifestărilor, o contribuţie importantă la aceasta aducând şi Poliţia Locală din Municipiul Iaşi care a vegheat permanent la păstrarea unui climat corespunzător de ordine publică, precum şi la asigurarea siguranţei cetăţenilor.


Astfel, cu ocazia executării acţiunilor de menţinere a ordinii şi liniştii publice, precum şi controalelor efectuate în rândul comercianţilor pe timpul desfăşurării evenimentelor prilejuite de ,,Sărbătorile Iaşului’’, în perioada 10-16 octombrie 2011, poliţiştii locali au aplicat 254 amenzi contravenţionale în valoare de 63.693 lei.

În acest sens, 102 persoane au fost sancţionate contravenţional pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991, rep., cu privire la încălcarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. Persoanele în cauză au fost depistatate in timp ce tulburau liniştea publică, consumau băuturi alcoolice ori îşi satisfăceau necesităţile fiziologice în locuri publice.

În perioada de referinţă, lucrătorii instituţiei Poliţiei Locale au desfăşurat zilnic controale în rândul comercianţilor pentru a preveni încălcarea prevederilor Legii nr. 12/1990, mod., cu privire la protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. Cu această ocazie peste 50 de persoane care efectuau acte de comerţ au fost sancţionate contravenţional cu amenzi cuprinse între 500 şi 1500 lei, pentru nerespectarea actului normativ menţionat. În cazul acestora ca măsură complementară s-a dispus şi ridicarea produselor în vederea confiscării deoarece comercianţii în timpul verificărilor nu au putut face dovada de provenienţă a bunurilor expuse spre vânzare în condiţiile stabilite de lege.

O atenţie sporită a fost acordată şi pentru respectarea prevederilor H.C.L.M. Iaşi nr. 172/2002, mod., referitoare la gospodărirea şi menţinerea curăţeniei în municipiul Iaşi. Astfel, peste 60 persoane au fost amendate pentru aruncarea sau depozitarea pe domeniul public, precum şi în alte locuri publice a rezidurilor menajere, mutarea mobilierului stradal şi parcarea autoturismelor pe spaţiile verzi.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*