Poliţiştii locali acţionează pentru protejarea mediului

Publicat de Curierul de Iasi la data de 12/06/2012

Având ca scop protejarea mediului înconjurător, pe parcursul zilei de ieri, reprezentanţi din cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Iaşi şi Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Iaşi, împreună cu poliţişti locali au continuat campania de informare a cetăţenilor cu privire la regulile ce trebuie respectate atunci când desfăşoară activităţi de picnic. Cu această ocazie, persoanele care au fost găsite la picnic în diferite locaţii din municipiul Iaşi, au fost informate cu privire la importanţa protejării mediului înconjurător şi avantajele pe care acesta ni le oferă pentru a avea o viaţă sănătoasă. În acelaşi context, au fost împărţite pliante pe care erau menţionate cele mai importante prevederi ale Legii nr. 54/2012, privind desfăşurarea activităţilor de picnic, reguli ce trebuie respectate pentru un picnic civilizat şi prietenos cu natura. De asemenea, cetăţenilor li s-a adus la cunoştinţă faptul că, astăzi, toţi iubitorii mediului din întreaga lume sărbătoresc ,, Ziua Mondială a Mediului ”. Având în vedere receptivitatea persoanelor cu privire la informaţiile primite, aceste acţiuni comune vor continua şi în perioada următoare având ca scop atragerea de cât mai mulţi prieteni ai naturii care să acţioneze pentru protejarea mediului.


Scandalagiii în atenţia poliţiştilor locali

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii locali au continuat acţiunile preventive în cartierele din municipiul Iaşi, ce au avut ca scop asigurarea unui climat de siguranţă publică, precum şi respectarea normelor de convieţuire socială. În acest sens, poliţiştii locali au avut în vedere verificarea zonelor unde au fost semnalate şi indentificate fapte de încălcare a ordinii şi liniştii publice de către persoane şi grupuri de tineri, care pe fondul consumului de alcool comit fapte antisociale. Cu această ocazie, în perioada 01 – 03 iunie 2012, în urma activităţilor specifice au fost legitimate peste 400 de persoane, fiind aplicate 213 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 24.500 lei. Astfel, 57 de persoane care au fost depistate în timp ce consumau băuturi alcoolice sau provocau scandal în locuri publice au fost sancţionate cu amenzi contravenţionale cuprinse între 100 şi 1.000 lei, conform Legii 61/1991, rep., privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. De asemenea, lucrătorii noştri au acţionat şi pentru respectarea normelor de curăţenie şi identificare a persoanelor care distug mobilierul stradal sau lipesc afişe publicitare în afara locurilor special amenajate. În acest context, poliţiştii locali au aplicat 47 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M. Iaşi nr. 172/2002, privind gospodărirea şi menţinerea curăţeniei în municipiul Iaşi. Având în vedere Legea nr. 155/2010, prin care poliţia locală îşi desfăşoară activitatea în interesul comunităţii locale, poliţiştii locali vor acţiona şi în perioada următoare pentru asigurarea unui climat de siguranţă publică în oraşul nostru.
Persoană căutată de către Biroul Investigaţii Criminale reţinută de către poliţiştii locali

La data de 29.05.2012, în jurul orelor 07:50, poliţiştii locali care executau serviciul de siguranţă publică în zona bulevardului Carol I a fost dirijată de către Dispeceratul Poliţiei Locale în intersecţia situată în Rond Agronomie pentru a aplana un conflict. Ajunşi la adresa indicată, poliţiştii locali au observat că în staţia R.A.T.P. se afla un grup de persoane, dintre care una avea un comportament agresiv şi un limbaj vulgar. Poliţiştii locali au procedat la reţinerea persoanei în cauză şi în urma legitimării s-a constatat faptul că se numeşte M. B., de 22 ani, domiciliat în municipiul Iaşi. În urma verificărilor efectuate a reieşit că persoana menţionată în timp ce se deplasa cu un mijloc de transport în comun a agresat fizic şi verbal un călător după care a folosit asupra acestuia un spray iritant lacrimogen. Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii locali au condus persoana în cauză la Secţia a II- a Poliţie pentru continuarea verificărilor, ocazie cu care a reieşit faptul că aceasta era căutatată de către lucrătorii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, pentru comiterea unor fapte penale.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*