Poliţiştii locali acţionează în vederea fluidizării traficului rutier şi pietonal

Publicat de Curierul de Iasi la data de 19/05/2011

În perioada 06 – 12.05.2011, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Siguranţa Circulaţiei au desfăşurat mai multe acţiuni în vederea asigurării unui trafic rutier şi pietonal corespunzător. În acest sens, lucrătorii instituţiei aflate în subordinea municipalităţii ieşene au acordat o atenţie deosebită zonelor din jurul pieţelor agroalimentare Nicolina, Alexandru cel Bun, Sudului, precum şi pe str. Mitropolit Varlaam, şos. Naţională.

Urmare a acestor acţiuni au fost sancţionaţi peste 200 de conducători auto, care nu au respectat prevederile legale cu privire la normele de staţionare, oprire şi parcare, valoarea acestora depăşind suma de 26000 lei. În plus, au fost depistaţi în trafic 11 conducători auto care desfăşurau servicii de taxi fără a respecta prevederile Legii nr. 38 / 2003, privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere. Persoanele în cauză au fost sancţionate contravenţional, conform actului mai sus menţionat, iar situaţia acestora este transmisă periodic Biroului Reglementare Transporturi Urbane, din cadrul Direcţiei Tehnice Iaşi, care monitorizează activitatea taximetriştilor din municipiu.

Având în vedere numărul mic de locuri pentru parcare, poliţiştii locali au continuat activitate de identificare a autoturismelor abandonate, ocazie cu care în perioada de referinţă s-a început procedura de ridicare a 17 astfel de autovehicule.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*