Poliţiştii locali acţionează cu prioritate pentru respectarea normelor de convieţuire socială

Publicat de Curierul de Iasi la data de 27/03/2012

De la începutul lunii martie, poliţiştii locali din cadrul Serviciilor de Ordine Publică au desfăşurat mai multe acţiuni în cartierele din municipiul Iaşi, având ca scop respectarea normelor de convieţuire socială. În acest sens, poliţiştii locali au acţionat cu prioritate pentru a preveni faptele de tulburare a liniştii publice şi consum de alcool în locuri publice.

Astfel, în perioada de referinţă, poliţiştii locali au identificat peste 200 de persoane în timp ce consumau băuturi alcoolice la scările de bloc, staţiile mijloacelor de transport public, precum şi în apropierea unităţilor de alimentaţie publică. Pentru fapta comisă, acestea au fost sancţionate contravenţional cu amenzi cuprinse între 100 şi 500 lei conform Legii nr. 61/1991, rep., privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

De asemenea, având în vedere sesizările primite de la cetăţeni cu privire la grupurile de tineri care pe fondul consumului de alcool în locuri publice tulbură liniştea locatarilor, proferează injurii şi ameninţări cu acte de violenţă, poliţiştii locali au acţionat cu precădere pentru identificarea acestora. Cu această ocazie, conform actului normativ menţionat au fost aplicate peste 120 de sancţiuni contravenţionale cu valori cuprinse între 200 şi 1.000 lei.

În perioada următoare, ţinând cont de temperaturilor tot mai ridicate poliţiştii locali vor desfăşura zilnic astfel de acţiuni în cartiere cât şi în parcuri pentru asigurarea unui climat corespunzător de convieţuire socială.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*