Poliţiştii locali acţionează cu prioritate pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice

Publicat de Curierul de Iasi la data de 22/11/2011

În urma activităţilor specifice desfăşurate de către poliţiştii locali, în perioada 14-20 noiembrie au fost aplicate 600 sancţiuni contravenţionale cu o valoare de peste 83.100 lei. Sancţionarea contravenţională a persoanelor s-a impus ca urmare a numeroaselor fapte constatate cu privire la tulburarea ordinii şi liniştii publice, pe străzile din municipiul Iaşi. Cu această ocazie au fost sancţionate contravenţional 153 persoane, care nu au respectat prevederile Legii nr. 61 / 1991, rep.,cu privire la încălcarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Prioritar în activitate poliţiştilor locali a fost şi prevenirea faptelor prevăzute de H.C.L.M. Iaşi nr. 172 /2002, privind gospodărirea şi menţinerea curăţeniei în municipiu. În acest sens, potrivit actului normativ menţionat, lucrătorii de politie au aplicat 158 sancţiuni contravenţionale cu precădere pentru nerespectare normelor de curăţenie, mutarea mobilierului stradal, lipirea de afişe publicitare în afara locurilor special amenajate, precum şi depozitarea de diferite materiale pe arterele de circulaţie, trotuare, parcuri şi alte locuri publice.

De asemenea, poliţiştii locali au acţionat în zonele aglomerate din municipiul Iaşi, pentru a dispune măsuri de fluidizare a traficului rutier. În acest scop, s-a avut în vedere autoturismele parcate neregulamentar pe partea corosabilă fapt ce a determinat îngreunarea traficului rutier şi crearea de ambuteiaje. Astfel, 139 de conducători auto, care nu au respectat prevederile indicatoarelor rutiere cu privire la ,,Oprirea interzisă’’ şi ,,Accesul interzis’’,au fost sancţionaţi contravenţional conform Ordonanţei de Guvern, nr.195/2002, mod.- privind circulaţia pe drumurile publice.

În perioada de referinţă, au fost executate mai multe acţiuni în zona pieţelor agroalimentare pentru asigurarea unui comerţ civilizat, ocazie cu care lucrătorii instituţiei noastre au aplicat aproape 40 de sancţiuni contravenţionale şi ca măsura complementară bunurile care urmau a fi comercializate ilicit au fost ridicate în vederea confiscării.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*