Poliţia locală raportează – Anchetaţi pentru vandalizarea unei staţii RATP

Publicat de Curierul de Iasi la data de 02/06/2011

Politiştii locali au depistat doi tineri care au distrus geamurile unei staţii RATP din Copou. În dimineaţa zilei de 27.05.2011, în jurul orelor 03:00, patrula de siguranţă publică care executa serviciul în zona Copou a fost dirijată prin Dispeceratul instituţiei spre staţia R.A.T.P. ,,George Coşbuc”, unde a fost vandalizat un refugiu destinat călătorilor. Poliţiştii au ajuns operativ la locaţia indicată, ocazie cu care au identificat 2 tineri, care au distrus 3 geamuri de protecţie din refugiul menţionat. În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că persoanele în cauză se numesc T. Marian, de 18 ani şi P. Teodor, de 17 ani, liceeni, ambii cu domiciliul stabil în Republica Moldova. Autorii au fost predaţi la Secţia a II-a Poliţie pentru continuarea cercetărilor şi dispunerea măsurilor legale.

De asemenea, în ziua de 27.05.2011, poliţiştii locali care executau serviciul de patrulare pe str. Rampei l-au sancţionat contravenţional pe numitul R. Viorel, de 53 ani, care a distrus prin lovire o bancă amplasată pe domeniul public.

Autoturism dat în urmărire naţională, depistat la Iaşi

În ziua de 27 mai poliţiştii locali care executau serviciul de menţinere a ordinii şi liniştii publice în zona Complexului Studenţesc Codrescu, cu ocazia activităţilor specifice, au solicitat verificarea unui autoturism, aflat în stare de abandon de mai mult timp. În urma verificărilor s-a constatat faptul că autoturismul în cauză, marca Ford Mondeo, ce aparţine unei firme de leasing este dat în urmărire naţională fiind furat din anul 2009. Având în vedere cele constatate, lucrătorii instituţiei noastre au informat lucrătorii Biroului Furturi Auto din cadrul IPJ Iaşi, care au preluat cazul pentru continuarea verificărilor.

Educaţie rutieră la şcoala ,,George Coşbuc”

La sfârşitul lunii mai, poliţiştii locali din cadrul serviciului Siguranţa Circulaţiei au desfăşurat mai multe cursuri pe linia educaţiei rutiere, pentru elevii din clasele primare de la şcoala ,,Geoge Coşbuc”. Aceste activităţi s-au desfăşurat cu ocazia zilelor şcolii şi au participat peste 70 de copii. În acest sens, micii pietoni au fost instruiţi cu privire la modul de circulaţie în trafic şi călătorie cu mijloacele de transport în comun. De asemenea, au fost prezentate semnificaţiile indicatoarelor şi marcajelor rutiere precum şi pentru culoarea semaforului. La finalul cursurilor a fost organizat şi un concurs, la finalul căruia au fost premiaţi 30 de elevi.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*