Poliţia locală controlează parcurile de joacă

Publicat de Curierul de Iasi la data de 03/05/2012

Încălzirea vremii a adus şi o creştere a sesizărilor cu privire la comportamentul necivilizat a unor persoane în spaţiile publice din cartiere, din parcuri şi locuri de joacă. Drept urmare, poliţiştii locali din cadrul Serviciilor de Ordine Publică au intensificat acţiunile de prevenţie în cartiere. În acest sens, agenţii de ordine au ca prioritate în această peioadă asigurarea unui climat de siguranţă publică pe străzi, zone de agrement şi parcurile de joacă din municipiul Iaşi.

În perioda sfârşitului de săptămână ce a trecut, în zilele de 21 şi 22 aprilie 2012, în urma activităţilor specifice desfăşurate, poliţiştii locali au efectuat peste 350 legitimări având ca scop indentificarea şi sancţionarea contravenţională a persoanelor şi a grupurilor de tineri care pe fondul consumului de alcool la scara blocului sau în parcuri tulbură liniştea publică, devin agresive şi nu respectă normele unui comportament civilizat.

De asemenea, pentru comiterea diferitelor abateri de la prevederile legale şi sesizările primite din partea cetăţenilor au fost aplicate şi 207 sancţiuni contravenţionale cu o valoare de peste 21.000 lei. Dintre acestea, cele mai multe au fost savârşite conform prevederilor Legii 61/1991,rep., privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice precum şi nerespectarea prevederilor Hotărârilor de Consiliu Local privind gospodărirea şi menţinerea curăţeniei în municipiul Iaşi.

Ţinând cont că în perioada următoare se aşteaptă o îmbunătăţire a vremii, poliţiştii locali vor acţiona cu precădere pentru asigurarea unui climat corespunzător de convieţuire socială în parcuri de joacă şi agrement şi zonele unde sunt indicii că se săvârşesc fapte de natură antisocială.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*