Poliţia Locală: 100 de amenzi pe zi

Publicat de Curierul de Iasi la data de 07/03/2013

, ocazie cu care oamenii legii au aplicat 3.024 de sancţiuni contravenţionale, cu 923 mai multe decât în luna ianuarie, cu o valoare de peste 357.500 lei.

Zonele de acţiune

Amenzile au fost aplicate pentru fapte de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, pentru nerespectarea normelor de curăţenie şi a comerţului stradal, pentru nerespectarea semnificaţiei indicatoarelor şi marcajelor rutiere, cât şi pentru activităţi comerciale ilicite. Una dintre priorităţile Poliţiei Locale pe parcursul lunii februarie a reprezentat-o identificarea şi sancţionarea persoanelor care desfăşoară activităţi de comerţ illicit cu ţigarete. În urma acestor acţiuni, poliţiştii locali au confiscat 11.120 de ţigarete, fiind amendate 74 de persoane.

Controale la taximetrişti

De asemenea, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Siguranţa Circulaţiei au demarat o campanie de verificare a legalităţii autorizaţiilor privind efectuarea transportului în regim de taxi, precum şi modul în care conducătorii auto care desfăşoară această activitate respectă prevederile legale. În urma controalelor efectuate în trafic, poliţiştii locali au aplicat şase sancţiuni contravenţionale, deoarece nu deţineau asupra lor atestatul profesional sau asigurarea pentru persoane şi bunuri. Poliţiştii locali vor continua acţiunile de control pentru a fi asigurat un serviciu de taximetrie în siguranţă şi cu respectarea legislaţiei în vigoare.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*