Podul Nicolina, deschis traficului pe benzile modernizate

Publicat de Curierul de Iasi la data de 04/09/2014

O nouă etapă importantă din reabilitarea şi modernizarea pasajului rutier Nicolina a fost definitivată. Circulaţia rutieră a revenit pe cele două benzi pe sensul spre Podu Roş, tronson care a fost modernizat în acest an. De asemenea, a devenit funcţională şi breteaua de legătură care coboară de pe pasaj spre bulevardul Nicolae Iorga.

podul nicolina (14)

De la începutul săptămânii, odată cu reluarea circulaţiei rutiere pe zona modernizată, au început lucrările la cea de-a treia etapă de reabilitare a pasajului. Constructorii au început demontarea liniilor de tramvai de pe axul central al pasarelei Nicolina. După decaparea completă a tronsonului, urmează etapa de consolidare prin turnarea de noi plăci de beton pentru structură şi apoi operaţiunile de montare a noilor şine de tramvai.

Linii de tramvai la Belvedere
În acelaşi timp, continuă lucrările şi pe traseul şoselei Nicolina. Zilele trecute a început montarea armăturilor, traverselor şi poziţionarea şinelor noi pe tronsonul de la Belvedere spre podul peste pârâul Nicolina. La această etapă, urmează sudarea liniilor de tramvai şi turnarea betonului pentru fixarea căii de rulare. De asemenea, în aceeaşi zonă urmează să fie realizate legăturile dintre şine pe porţiunea intersecţiei din dreptul bisericii catolice. Pe tronsonul dintre Belvedere şi capăt CUG lucrările sunt aproape de finalizare. După terminarea operaţiunilor de ridicare la nivel a capacelor de canal de pe carosabil, va urma aşternerea ultimului strat de asfalt pe sensul de mers dinspre Belvedere spre Rond Vechi CUG. Pe de altă parte, pe zona de carosabil finalizată au fost create şi refugiile staţiilor de tramvai, atât la Rond Vechi cât şi la staţia Biserica Înălţarea Domnului.

Plantări în zona Nicolina – CUG
Investiţia derulată cu fonduri europene nerambursabile în cadrul proiectului Axa Sud aduce şi lucrări de schimbare a vegetaţiei pe traseul şoselei Nicolina. Astfel, vor fi înlocuiţi 26 de arbori, din care 24 sunt din specia tei (10 dintre aceștia fiind uscați), 1 mesteacăn și 1 molid. Înlocuirea vegetaţiei este impusă parţial de starea precară de sănătate a arborilor, iar alţi copaci vor fi înlocuiţi pentru că se află pe sectorul alveolelor create pentru staţiile de autobuz. Atât Ocolul Silvic Iaşi cât şi Comisia de Ordonare a Vegetaţiei au avizat favorabil înlocuirea arborilor. Pe această zonă, municipalitatea a dispus plantarea unui număr dublu de arbori. Vor fi plantaţi 52 puieţi de tei în această toamnă, la momentul optim stabilit de specialiști.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*