Plombarea străzilor, la turaţie maximă

Publicat de Curierul de Iasi la data de 07/02/2013

Odată cu încălzirea vremii, Citadin SA a demarat campania de plombare cu covor asfaltic.

Echipele de muncitori au început de la sfârşitul săptămânii trecute plombările pe străzile pe care s-au creat gropi în urma iernii. Citadin lucrează la turaţie maximă pentru a rezolva această problemă.

Asfaltări pe porţiuni mari

Viceprimarul Iaşului a afirmat că se lucrează în toate cartierele afectate, cu maximum de echipe disponibile. „Până acum, vremea fiind destul de rece, am apelat la plombările provizorii cu mixturi asfaltice la rece. Temperaturile au crescut şi am intervenit inclusiv cu zona de frezare, pentru asfaltarea pe o porţiune mai mare astfel încât să nu mai fie afectate de fenomenul de îngheţ-dezgheţ cu atâta uşurinţă. Am turnat cu mixturi calde în weekend-ul acesta, datorită faptului că am avut un regim termic favorabil. Din totalul de 107 de tone de asfalt turnat până în acest moment, numai în weekend au fost turnate 23 de tone”, a precizat Mihai Chirica, viceprimarul municipiului Iaşi.

Cât e cald

Lucrările de asfaltare vor continua pe tot parcursul săptămânii, atât timp cât vremea va permite. Echipele Citadin au în atenţie străzile cele mai afectate, în această perioadă fiind mobilizate pe pasajul Nicolina şi în cartierul CUG. De asemenea, se intervine cu echipe speciale pentru plombarea asfaltului deteriorat din intersecţii şi străzile din cartiere.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*