Planurile Primăriei pe 2013 în Tătăraşi, Moara de Vânt, Tudor

Publicat de Curierul de Iasi la data de 25/04/2013

“Curierul de Iaşi” continuă şi în această săptămână prezentarea investiţiilor aprobate de Consiliul Local în bugetul din acest an. În anterioarele două numere am arătat lista lucrărilor din fonduri proprii care au fost programate în Mircea, Alexandru, Dacia, Păcurari, Copou şi Centru. Acum a venit rândul cartierelor Tătăraşi, Moara de Vânt, Tudor Vladimirescu.

Şcoli şi locuri de joacă

La capitolul “educaţie”, şcoala nr. 22 “B.P. Haşdeu” din Tătăraşi, una din cele mai mari unităţi de învăţământ din această parte a oraşului, va beneficia de o finanţare de 330.000 lei. Banii sunt destinaţi efectuării de lucrări de reparaţie la şarpanta corpului “A” şi pentru centrala termică aferentă corpului de clădire “C”. Totodată, în acest an sunt prevăzute lucrări şi la realizarea unui spaţiu de joacă la grădiniţa cu program prelungit 15 “Ion Creangă”.

Prin programul Primăriei derulat între 2011 şi 2013 sunt reabilitate 123 de locuri de joacă din toate cartierele Iaşului. Alături de cele deja refăcute anul trecut şi acum doi ani, pentru anul acesta se vor face amenajări la cel din intersecţia străzii Nicoriţă cu stradela cu acelaşi nume, cel de pe strada Pantel nr. 6, Ciurchi nr. 119, bdul Tudor Vladimirescu nr. 6A, bl. P13 şi str. P. Ispirescu nr. 3, bl. A3.

Iluminat public

Pentru aceste trei cartiere, în acest an, sunt prevăzute şi investiţii însemnate în infrastructură: modernizarea străzilor Eternitate şi Petre Ispirescu, a aleilor şi a trotuarelor dintre blocuri, dar şi realizarea reţelei de iluminat stradal în cartierul Grădinari.

Tot la capitolul investiţii proprii sunt pe lista de lucrări proiectarea reabilitării termice pentru 21 blocuri, întocmirea studiului de fezabilitate pentru proiectul de contorizarea individuală a agentului termic, instalarea unui sistem de supraveghere pentru creşterea siguranţei cetăţeanului, dar şi un proiect pentru modernizarea stadionului Tineretului.

■ 39,7 hectare de teren vor fi împădurite în zona Moara de Vânt, ca o compensare pentru cele 6,5 hectare scoase din circuitul silvic, urmare a modernizării bazei de agrement de la Ciric

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*