Peste 80 de profesori, premiaţi la Palatul Roznovanu

Publicat de Curierul de Iasi la data de 11/07/2014

Sala Mare a Palatului Roznovanu a găzduit luni, 7 iulie, festivitatea de premiere a peste 80 de cadre didactice ieşene, cu ocazia ieşirii acestora la pensie. Cu acest prilej, profesorilor li s-a înmânat diplome din partea Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar, Inspectoratului Şcolar General Iaşi şi Primăriei municipiului Iaşi.

 

Formatori de generaţiichirica profesori

În alocuţiunea sa, Camelia Gavrilă, şefa ISJ Iaşi, a subliniat activitatea meritorie a profesorilor premiaţi. “Aş vrea să vă aduc omagiul de preţuire, de mulţumire pentru ceea ce aţi făcut în şcolile dumneavoastră. De asemenea, aş vrea să apreciez foarte mult iniţiativa sindicatului, pentru că, măcar şi simbolic, dăm un semnal pentru sistemul educaţional ieşean, pentru Iaşi în întregul său şi poate chiar şi mai departe, că o naţie care nu-şi preţuieşte dascăli, nu poate avea şanse de evoluţie”, a declarat Camelia Gavrilă. La rândul său, Mihai Chirica, viceprimarul Iaşului, a arătat importanţa dascălilor în viaţa comunităţii. „E un eveniment emoţionant, care vine în completarea programului larg legat de Festivalul Internaţional al Educaţiei. Fără îndoială, dascălii ieşeni fac parte din grupul de formatori ai generaţiilor care vor avea grijă şi de noi, şi de ei. Ţinem foarte mult să-i felicităm pentru munca depusă timp de zeci de ani, pentru ceea ce au creat şi lăsat în urma lor”, a precizat viceprimarul Mihai Chirica.

 

Vacanţă la Sângeorz Băi

Preşedintele USLIP Iaşi, Laviniu Lăcustă, principal organizator al evenimentului, a relevat importanţa evenimentului petrecut în Sala Mare a Primăriei. “Am ţinut să marcăm printr-un moment festiv încheierea unui capitol important din activitatea profesională a peste 80 de angajaţi din învăţământul preuniversitar ieşean. Considerăm că aceştia merită un asemenea moment, deoarece activitatea lor a fost una complexă şi au lucrat cu cel mai preţios material, anume cel uman. Ei au contribuit şi contribuie permanent la formarea tinerei generaţii şi, vedeţi, într-o societate atât de impersonală şi trepidantă, şi-au adus un aport important la crearea unor conştiinţe individuale. Această festivitate este o premieră pentru noi şi sperăm să continuăm şi anii următori”, a declarat Laviniu Lăcustă. Celor aproximativ 80 de cadre didactice pensionate în acest an şcolar li s-au înmânat diplome în semn de recunoştinţă, flori, cadouri, precum şi cate un voucher gratuit pentru o săptămână  la vila Sindi din localitatea Sângeorz Băi, oferite de  USLIP Iaşi.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*