Peste 6 milioane de lei în bugetul municipiului Iaşi

Publicat de Curierul de Iasi la data de 26/02/2016

Veşti bune pentru ieşeni: peste 6 milioane de lei vor intra în perioada următoare în bugetul municipiului Iaşi. Săptămâna aceasta Primăria Municipiului Iași a mai câştigat un proces privind corecţiile financiare la proiectele derulate cu ajutorul fondurilor europene.

„Este vorba despre o penalitate introdusă de Ministerul Dezvoltării în implementarea proiectului Muzeului Municipal. Suma de 145.000 de lei nu ne mai fusese rambursată în cadrul contractului de asistenţă tehnică. Am câştigat la Curtea de Apel şi, după finalizarea tuturor procedurilor legale, banii vor intra în bugetul Iaşului”, a declarat primarul interimar Mihai Chirica joi, 27 februarie, în cadrul unei conferințe de presă.

management de trafic (21)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Acesta a adăugat că în bugetul local va intra şi suma de 6 milioane de lei, reprezentând rambursări încă neefectuate în cadrul proiectului „Sistem de management al traficului în municipiul Iaşi”.

„Săptămâna trecută Direcţia Naţională Anticorupţie ne-a comunicat faptul că la momentul actual nu există date privind cheltuieli nejustificate în acest proiect. În afara actului de corupţie care face obiectul cercetării faţă de primarul suspendat, din această adresă reiese că nu există niciun indiciu că sumele plătite către cel care implementează proiectul ar fi sume care au ajuns în mod necuvenit. Este important pentru Iaşi pentru că Ministerul Dezvoltării blocase rambursările faţă de municipiul nostru, măsură pe care noi am considerat-o chiar de la început ca fiind abuzivă. În plus, ne opriseră de la plată şi celelalte cereri de rambursare pe care le-am fi putut depune. Conform procurorilor şi Ordonanţei 64 / 2009, sumele solicitate la rambursare de către Primăria Iaşi pentru care au fost formulate sesizări de fraudă se pot achita până la punerea în mişcare a acţiunii penale. Vom solicita în regim de urgenţă rambursarea celor două cereri depuse de noi în septembrie 2015, cereri care împreună înseamnă peste 6 milioane de lei”, a mai anunţat Mihai Chirica.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*