Performanţa la BAC premiată de primărie

Publicat de Curierul de Iasi la data de 19/07/2012

Primarul Gheorghe Nichita şi inspectorul general al ISJ, Camelia Gavrilă au premiat pe cei 15 elevi ieşeni care au obţinut nota maximă la BAC

Excelenţa învăţământului ieşean s-a făcut încă o dată remarcată pe plan naţional. De această dată, Iaşul a dat cei mai mulţi elevi care au obţinut 10 la recentul examen de bacalaureat. Municipalitatea ieşeană a ţinut să marcheze această performanţă, ca de fapt toate rezultatele excepţionale ale învăţământului din municipiu. În cadrul unei festivităţi, organizate în Sala Mare a Palatului Roznovanu, primarul Gheorghe Nichita a premiat pe elevii care au obţinut nota maximă la examenul de maturitate. Din cei 15 performeri ai acestei sesiuni de bacalaureat, 13 provin din liceele din municipiu, alţi doi elevi de 10 fiind din Paşcani. Elevii au primit din partea municipalităţii coroniţe de premianţi, diplome de excelenţă şi pachete de cărţi. Diplome de recunoaştere a performanţei au primit şi directorii liceelor care au înregistrat aceste rezultate maxime. Biblioteca Judeţeană Gheorghe Asachi s-a alăturat şi ea acestei acţiuni, oferind tinerilor bacalaureaţi pachete de cărţi.

„Iaşul este pe primul loc în ţară în ceea ce priveşte numărul de elevi care au obţinut nota maximă la bacalauret. Acest lucru arată capacitatea învăţământului ieşean. Revin la sentimentul de mândrie pe care îl am, ca primar al Iaşului, privind elevii prezenţi în această sală. Performanţa lor arată că Iaşul are resurse inepuizabile de responsabilitate şi seriozitate, că Iaşul rămâna acelaşi oraş în care educaţia este respectată şi cultivată cu deplină credinţă în capacitatea ei de a înălţa spiritul şi a conferi civilizaţie unei comunităţi.

Vă aştept, dragi tineri laureaţi, să fiţi fideli Iaşului, să îi amplificaţi dimensiunea europeană prin ştiinţa voastră. Vă doresc să aveţi în viaţă un parcurs guvernat de excelenţă, de responsabilitate şi ambiţia de a fi cei mai buni dintre cei buni”, a spus primarul Gheorghe Nichita la festivitatea de premiere.

Iaşul conduce în topul performanţei

Sesiunea de bacalaureat din acest an a înregistrat în judeţul Iaşi rezultate mai bune decât anul trecut. În 2012, Iaşul este în primele locuri la promovabilitate, înregistrând, după soluţionarea contestaţiilor un procent de 56,80%. Faţă de anul trecut, promovabilitatea a crescut cu 14 procente. Şcoala ieşeană s-a impus la numărul elevilor cu medii de 10, fiind pe primul loc pe plan naţional cu cei 15 elevi. O altă performanţă înregistrată de învăţământul ieşean sunt numărul de licee cu promovabilitate de 100%. Colegiul Naţional Constantin Negruzzi, Colegiul Naţional şi Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” nu au avut nici un elev picat la BAC. Aproape de această performanţă s-a aflat şi Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, care a avut doar un elev respuins.

Echipa premianţilor

Colegiul  “COSTACHE NEGRUZZI” Iaşi

Elevi: CANTIMIR ELENA ROXANA

CONDREA DARIA

MIHALACHE ŞTEFAN BOGDAN

POPONEŢ ROXANA EMANUELA

VÎRLAN ALEXANDRA MĂDĂLINA

COLEGIUL “NAŢIONAL” IAŞI

Elevi: ARGHIROPOL RADIANA  MARIA

BAHRIM SEBASTIAN

COLIBABA  ȘTEFANA  ANAIS

GĂLĂȚANU IOANA  ROXANA

PRICOP CRISTINA  IOANA

COLEGIUL NAŢIONAL “EMIL RACOVIŢĂ” IAŞI

Elev: BUZDUGĂ IULIA

COLEGIUL NAŢIONAL “MIHAI EMINESCU” IAŞI

Elev: ANDRIAN  TITUS

LICEUL TEORETIC “VASILE ALECSANDRI” IAŞI

Elev: BULAT ALEXANDRA

COLEGIUL NAŢIONAL “MIHAIL SADOVEANU” PAŞCANI

Elevi: AMARIŢEI IRINA

DUMEA CRISTIANA

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*