Pe şoseaua Nicolina a fost interzisă oprirea

Publicat de Curierul de Iasi la data de 19/09/2013

Pe şoseaua Nicolina au fost interzise parcările la marginea bordurii pentru ca traficul să se desfăşoare pe două benzi pe fiecare sens de mers. Odată cu începerea anului şcolar, traficul pe această arteră a devenit foarte aglomerat, mai ales că în paralel se execută şi lucrările de modernizare a liniei de tramvai. Astfel, în vederea fluidizării traficului rutier, prin Comisia de Circulaţie s-a dispus montarea pe această arteră de indicatoare rutiere cu semnificaţia „Oprirea interzisă”, pentru a permite autoturismelor circulaţia pe două benzi.

Campanie de informare

Poliţiştii locali desfăşoară în această perioadă o campanie de informare a conducătorilor auto cu privire la interdicţia de a parca pe prima bandă de circulaţie pe şoseaua Nicolina. De la sfârşitul acestei săptămâni, şoferii care nu vor elibera banda de circulaţei de la marginea trotuarului vor fi sancţionaţi contravenţional şi, ca măsură complementară, autoturismele vor fi ridicate conform prevederilor legale.

podu ros_cug_site

Pe şantierul Axa Sud se lucrează acum pe zona liniilor de tramvai, la asfaltări, dar şi pentru consolidarea pasarelei Nicolina

Linii şi asfalt

Şantierul deschis pe proiectul european Axa Sud se află în acest moment în etapa lucrărilor de pregătire a zonei liniilor de tramvai. De asemenea, în această perioadă, profitând de vremea bună de la începutul săptămânii, a fost demarată asfaltarea ultimului tronson de carosabil, dinspre podul Nicolina spre Belvedere pe sensul de mers spre CUG. Trama stradală este astfel, aproape completă.

Lucrările continuă şi pe pasajul Nicolina. După turnarea betonului pe plăcile din partea centrală a pasajului, contructorii pregătesc armăturile pentru sectorul dinspre Podu Roş şi, în acelaşi timp, sunt în reamenajare bretelele de circulaţie spre bulevardul N. Iorga.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*