Pe 23 noiembrie, eveniment de marcă: Gala Premiilor Operelor Naționale

Publicat de Curierul de Iasi la data de 16/11/2015

Gala Premiilor Operelor Naționale, Iași, 2015, ajunsă la cea de-a treia ediție, va avea loc luni, 23 noiembrie, de la ora 21. Gala reunește zeci de artiști, nume mari ale scenei naționale și internaționale. Va fi preluată și transmisă în direct de TVR 1 (co-producător), Radio România Cultural, Radio România Muzical și www.operaiasi.ro,  amfitrioni fiind Irina Păcurariu și Cătălin Sava.

Oaspeţi din Chişinău
Personalități ale vieții publice și culturale vor urca pe scena Operei Naționale Române Iași pentru a înmâna, în semn de recunoaștere, premii de excelență, distincții pentru întreaga activitate cât și pentru performanțele artistice ale stagiunii 2014-2015. O premieră a acestei ediției este marcată prin prezența binevenită a Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” din Chișinău. Eveniment unic în România, Gala Operelor îi are ca invitați de onoare pe celebrul bariton Leo Nucci și pe mult apreciata soprană Elena Moșuc. De altfel, Elenei Moșuc i se va înmâna, cu această ocazie, Marele Premiu al Galei.

Opera Gala 090Premiază performanțele
Gala Premiilor Operelor Naționale celebrează și premiază performanțele lirice din stagiunea 2014-2015 ale Operelor din țară care și-au desemnat nominalizările pentru fiecare categorie de premii – Opera Naţională Română Cluj-Napoca, Opera Maghiară Cluj-Napoca, Teatrul Național de Operă și Balet “Oleg Danovski” Constanța și Opera Naţională Română Iaşi.
Regia evenimentului o semneaza managerul Operei Naționale Române Iași, Beatrice Rancea, iar momentele artistice ce vor fi interpretare pe scenă se vor desfășura sub bagheta maestrului Traian Ichim, alături de soliștii, orchestra, corul și baletul Operei Naționale Române Iași.
Organizată pentru prima oară în România în anul 2013, Gala Premiilor Operelor Naționale este inițiată de Opera Națională Română Iași și organizată în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași și Ministerul Culturii.

Comments

comments

Categoria: cultura si culte

Cuvinte cheie: , , , , ,Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*