Pe 14 octombrie, la Palat, concert de cinci stele

Publicat de Curierul de Iasi la data de 12/10/2012

Pe scena amenajată pe esplanada Palatului Culturii vor urca Connect R, Smiley şi formaţia Taxi. Seara se va încheia cu un spectacol de lasere şi un foc de artificii

Sărbătorile Iaşului ating apogeul pe 14 octombrie, ziua dedicată special aniversării Capitalei Moldovei, atât din punct de vedere religios cât şi laic. Alături de Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, care ocupă prima parte a zilei, seara este dedicată aniversării Iaşului şi a ieşenilor cu un concert extraordinar. În acest an, spectacolul va debuta în jurul orei 18 pe esplanada Palatului Culturii. Pe scenă vor urca pentru început formaţii locale şi grupuri ale Palatului Culturii. Vedetele concertului din acest an vor începe spectacolul în jurul orei 20. Pentru ieşeni şi pentru cei care vizitează Iaşul în aceste zile vor cânta artişti români în plină vogă: Connect R, Smiley şi formaţia Taxi. Seara se va încheia cu un spectacol de lasere şi un foc de artificii.

CV-ul lui Connect-R

Connect R

Connect-R, pe numele său adevărat Ştefan Mihalache, s-a născut pe 9 iunie 1982 în Bucureşti. Şi-a început cariera la vârsta de 8 ani, când a intrat în grupul „Primăvara” în calitate de dansator. În adolescenţă a fost atras de muzică, în special de hip-hop. A intrat prima oară într-un studio în 1997 când a înregistrat prima sa piesă – „Observ”. Debutul său muzical este legat de formaţia Giganzii, pe care, de altfel, a şi fondat-o. Peste doi ani, în 1999 a cunoscut celebritatea cu piesa „Operaţie pe suflet deschis”, care a urcat până pe locul 2 în top 50 la Radio Contact. În 2000, Connect-R a fondat o nouă formaţie – Veritasaga, alaturi de Jivago, Preaetor şi Dribbler. În aceeaşi perioadă a colaborat cu trupa R.A.C.L.A. pentru care a compus un întreg album – Dexteritate.

În 2006 Connect-R a făcut un pas înainte în cariera sa muzicală, apărând pe scena Eurovision alături de Arsenie şi a reprezentat Moldova la această competiţie europeană. A colaborat cu diverşi interpreţi români şi, în 2007, şi-a lansat primul său album solo – „Dacă dragostea dispare”. A colaborat, de asemenea, cu Loredana şi a compus muzica pentru două telenovele produse în România. În 2012, ultimul său succes – „Eu vara nu dorm” – a devenit hitul verii şi domină topurile muzicale româneşti.

Cântăreţ şi vedetă tv

Smiley

Smiley este numele de scenă a lui Andrei Tiberiu Maria şi a devenit unul dintre cântăreţii cu cel mai mare succes în ultimii ani. Născut în Piteşti pe 27 iulie 1983, cel ce avea să devină Smiley a urmat cursurile Şcolii Populare de Artă de la Liceul de Arte „Dinu Lipatti” unde a studiat chitara clasică.

La vârsta de 10 ani şi-a descoperit pasiunea pentru muzică şi a început cariera vocală. După trei ani alături de trupa Millenium 3, Smiley a fost remarcat de Gyuri Pascu,  cel ce îl lansează în muzica mare. Ulterior s-a împrietenit cu CRBL, Omu Negru, Piticu si Francezu. În 2001, la propunerea lui CRBL s-a alaturat trupei „Simplu”. Şi-a făcut debutul în cadrul formaţiei odată cu hit-ul „Oare ştii”, de pe albumul cu acelaşi nume. În 2008 Smiley a scos primul său album solo, „În lipsa mea”, ce conţine melodii care au devenit foarte repede hit-uri: „Preocupat cu gura ta”, „Am bani de dat”, „Designed to love you”. În paralel, Smiley şi-a făcut şi debutul în televizune, odată cu serialul „Un pas înainte”, în 2007. Pe parcursul anilor, Smiley a devenit şi o vedetă de televiziune. După participarea la show-ul „Dansez pentru tine” artistul este jurat în cadrul emisiunii „Vocea României” şi co-prezentator al „Românii au talent”.

„Taxi”, carte de vizită

Dan Teodorescu, solistul trupei Taxi

După diverse colaborări şi diferite trupe, membrii formaţiei au înfiinţat „Taxi” în 13 martie 1999. Baieţii n-au pierdut timpul şi în aceeaşi lună au lansat piesa “N-ajung la ele”. Din păcate piesa nu a prins la public. Dar ei nu s-au dat bătuţi şi au revenit cu “Criogenia salvează România” care i-a lansat în topurile naţionale. Ca o confirmare a succesului lor a venit nominalizarea la Festivalul Naţional de Muzică Uşoară “Mamaia”, 1999. Primul lor material discografic nu a întârziat să apară, astfel ca în noiembrie au lansat “Jumătate de album”. De asemenea în 1999 a apărut şi primul lor videoclip “Criogenia salvează România”. În februarie 2000, cei patru au câştigat preselecţia pentru Eurovision cu melodia Luna (“The Moon”). În luna martie, au lansat alte două melodii de succes, “Doi zero zero zero” şi “Jumătatea mea”. În acelaşi an au lansat al doilea album – „Trag un claxon”. Seria de succese a continuat, ultimele fiind marcate pe albumul Romantica. În prezent, „Taxi” înseamnă: Darius Neagu (tobe), Kerezsi Csongor (chitară bas), Cantemir Neacșu (chitară electrică), Vicky Sava (voce), Mugurel Coman (clape) și Dan Teodorescu (voce, chitară acustică).

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*